donderdag 5 maart 2009

Israel heeft gewoon schijt aan de wereldopinie

De Volkskrant meldde gisteravond (uit de koker van het mij steeds meer ergerende ANP) dat Israel bij een luchtaanval, juist nadat Hillary Clinton de Gaza-strook verlaten had, "zeker twee Palestijnse radicaalislamitische militanten" gedood had.

Typisch genoeg heeft het sufferdje Spits het in de papieren editie over "Palestijnse islamitische militanten" (daar zijn ze dus niet meer radicaal...).

De Volkskrant meldt als bron overigens ook het Franse persbureau AFP, en zo is het interessant om te zien dat Le Monde het vandaag heeft over "drie mannen, waarvan minstens twee islamitische strijders", ook niet radicaal dus.

En in feite is het zeer de vraag of het islamitische ook maar iets met de actie te maken heeft. Het gaat simpelweg om Palestijnen, die zich volstrekt legitiem verzetten tegen het niet aflatende Israelische oorlogsgeweld. Het is tenminste erg typisch dat ik nog nooit ergens de omschrijving "radicaalchristelijk" gelezen heb over George W. Bush, of "radicaaljoods" bij een van de Israelische oorlogsmisdadigers.

Waarschijnlijk is het de bedoeling van het ANP dat wij uit het radicaalislamitische concluderen dat het gaat om Hamas-strijders, maar Le Monde maakt duidelijk dat dat niet het geval is: een van de vermoorde mensen was een strijder van de Islamitische Jihad, de tweede was lid van het Democratisch Front voor de Bevrijding van de Palestina en van de derde was de identiteit niet bekendgemaakt.

Het zou interessant zijn te weten hoeveel doden er sinds het ingaan van het zogenaamde Israelische bestand aan Palestijnse kant gevallen zijn (en vergeet ook niet de doden door verhongering!) en hoeveel doden of zelfs gewonden er gevallen zijn aan de Israelische kant door de vliegende kachelpijpen van de Palestijnse verzetsstrijders. Volgens mij geen enkele, want anders hadden de kranten weer wel bol gestaan van de wraakroepen.

Heeft Verhagen trouwens nog steeds hetzelfde "positief gevoel" van enkele dagen geleden? Misschien kan hij ook nog eens uitleggen wie er voor de vrede moest kiezen! Kom op, Verhagen, wees eens eerlijk en dan niet als radicaalchristelijke politicus, maar als minister van een zogenaamd beschaafd land...

Geen opmerkingen: