zondag 15 maart 2009

Nationale veiligheid in Nederland (Ha-ha!)

Fred Teeven, kamerlid van de VVD, slaagt er steeds opnieuw in zichzelf nog lachwekkender te maken. Naar aanleiding van de vreselijk opgeblazen terroristische dreiging, die de afgelopen dagen de pers beheerste, verklaarde hij na de persconferentie dat de hysterische reacties [Teeven formuleerde dit een beetje anders] van de overheid toch wel aantoonden dat de 'nieuwe antiterrorismewetgeving effectief is'. (Het Parool, gisteren)

Over welke antiterrorismewetgeving heeft hij het hier, of -anders gezegd- waaruit bestaat die wetgeving? Impliceert die dat naar aanleiding van elk willekeurig anoniem telefoontje met groot geweld moet worden uitgerukt?

Het anonieme telefoontje kwam in ieder geval van een Nederlands sprekende vrouw, die vanuit Brussel belde. (Het Parool, gisteren)
Dat is op zich al vreemd, want in Brussel wonen nog maar weinig mensen die Nederlands spreken - en ik kan me niet voorstellen dat er bij de Amsterdamse politie iemand werkt die de Brusselse variant van het Vlaams kan verstaan. Ik bedoel maar... een telefoontje uit Brussel zou je in het Frans verwachten, zeker als die vrouw ook een Marokkaanse achtergrond had gehad - maar daarover is dan weer niets gezegd, waarschijnlijk 'hangende het onderzoek'.

Waarschijnlijk zullen we na het weekend wel niks meer horen over deze lompe stommiteit, die zeven mensen weer een vreselijke ervaring heeft opgeleverd, die hen mogelijk voor de rest van hun leven zal achtervolgen...

Geen opmerkingen: