woensdag 4 maart 2009

Maar hoe moet dat dan, Hillary?

Hillary Clinton wil volgens het onderschrift bij een foto op bladzijde 5 van de papieren versie van de Metro van gisteren "definitieve vrede in het gebied" (de Gaza-strook). Ze is het met Mahmoud Abbas eens dat wederopbouw van de Gaza-strook geen zin heeft, zolang het conflict [het conflict?] in het Midden-Oosten niet is opgelost, en dus roept ze de Palestijnen op de gewelddadigheden te staken en vraagt ze de Israeli's om de toegang tot de Gaza-strook te herstellen.
Ban Ki-moon (secretaris-generaal van de VN) heeft kritiek op Israel, omdat er veel hulpverleners nog steeds geen toegang hebben tot de Gazastrook, maar hij kan ook de wapensmokkel van Hamas niet "tolereren".
Inmiddels is een bedrag van 4,5 miljard dollar toegezegd voor hulpverlening, maar daarvan mag niets terechtkomen bij Hamas, omdat dit 'door veel landen als terreurorganisatie [wordt] beschouwd'.

Ook Maxime Verhagen, Nederlands door de Israelische progaganda verblinde minister van buitenlandse zaken, mag nog een stukje schrijven op dezelfde bladzijde van de Metro van gisteren. Hij geeft daarin te kennen dat hij toch wel een "positief gevoel" heeft over het overleg. Hij noemt daarbij echter als probleem dat "in de Gaza-strook [...] Hamas met geweld de macht [heeft] overgenomen". Hij heeft echter, zoals gezegd een positief gevoel, want de Palestijnen weten "dat ze op veel internationale hulp kunnen rekenen als ze voor vrede kiezen".

Hillary en Ki-moon maken geen woorden vuil over de Israelische gewelddadigheden, niets over de landbezettingen op de Westelijke Jordaanoever. Ook hebben ze het niet over de door de Verenigde Staten en de Europese Unie gesteunde gelegaliseerde wapenleveringen aan Israel, maar ze vallen wel over de 'wapens', die Hamas beetje bij beetje zou kunnen smokkelen. Ze mogen zich kotsverdomze niet eens verdedigen tegen de oorlogszuchtige Israelische bendes...

En Verhagen... die is net zo ongeschikt als minister van buitenlandse zaken als de hele Balkenbende om een land te regeren. Of hij is zo dom dat hij zich niet informeert, of hij is zo dom dat hij meent de leugens van de pro-Israel mafia te kunnen beschouwen als de absolute waarheid (dat geldt trouwens ook voor Hillary Clinton en Ban Ki-Moon).

De grootste gotspe is echter wel de slotopmerking van Verhagen die de schuld bij de Palestijnen legt, omdat die kennelijk geen vrede zouden willen. Zou hij werkelijk zo dom zijn dat hij niet weet dat Israel al ruim 60 (zestig!) jaar lang de Palestijnen geen vrede gunt, maar hen integendeel systematisch aan het uitroeien is?

Geen opmerkingen: