zondag 20 september 2009

Beschuldiging van training van Hondurese militairen en politieagenten door Israeli's [overgenomen artikel]

Tegucigalpa, 19 sep (PL) - Leden van het Israelische leger leiden in de hoofdstad Tegucigalpa Hondurese soldaten en politie-agenten op. Deze beschuldiging werd heden uitgesproken door José Luis Baquedano, lid van het "Nationaal Front tegen de Staatsgreep".

De vakbondsleider gaf verder aan dat de training dagelijks achter gesloten deuren plaatsvindt in Sportcentrum N° 1 van de Olympische Stad van Tegucigalpa.

Hier worden mensen opgeleid om chaos en wanorde te veroorzaken in de demonstraties van het verzet, om op deze manier onderdrukking te rechtvaardigen, zoals Baquedano verzekerde in zijn verklaringen aan het radiostation Radio Globo.

Eerder al had het Front aangifte gedaan van de aanwezigheid bij zijn demonstraties van provocateurs in dienst van de burgemeester van de hoofdstad, Ricardo Álvarez, president van de conservatieve "Nationale Partij".

Leden van de Commissie van Orde van dit verbond van volksgroepen hebben mensen met wapens en explosieven ontdekt in hun demonstraties, die ze dan overdragen aan de politie of aan het Openbaar Ministerie.

Baquedano is kandidaat volksvertegenwoordiger voor de oppositie tegen de militaire staatsgreep van 28 juni jl., van de "Partij voor Vernieuwing en Sociaaldemocratische Eenheid" (PINU-SD).

Het Front, waarvan die groep deel uitmaakt, verzet zich tegen het houden van de verkiezingen op 29 november onder de voorwaarden van degenen die de regeringsmacht uitoefenen en eist het herstel van de grondwettelijke orde en de terugkeer van president Manuel Zelaya. (lac/rl)Overgenomen van Prensa Latina (toestemming aangevraagd)

Geen opmerkingen: