vrijdag 10 februari 2006

Dienstklopper verdient ontslag

Althans, ik vind dat de 'milieuwachter' uit het berichtje dat ik vandaag in Spits las niet opgewassen is tegen zijn taak en geen flauw benul heeft van proporties.

Voor wie het niet gelezen heeft: een 'milieuwachter' in Geldrop heeft een vrouw van 75 jaar oud een boete opgelegd van € 75 wegens het 'dumpen van huishoudelijk afval'.

Wat heeft het arme mens gedaan? Heeft ze een doorgezakte tafel in de berm van de weg achtergelaten? Heeft ze de bedorven inhoud van haar defecte vrieskist in het plaatselijke park gestort? Welnee! Haar misdrijf bestond uit het weggooien (in een afvalbak!) van een plastic zakje. Ik zie haar dwaling niet: een plastic zakje dat ze niet nodig heeft, kan terecht als afval beschouwd worden, en welke plaats is daar beter voor dan een afvalbak?

En dat in een tijd waarin de straten vol liggen met sigarettepeuken, waarin de hulp van dure apparatuur nodig is om kauwgom van de straat te verwijderen, waarin het rookverbod op (in ieder geval de NS- en GVB-stations Amsterdam-Centraal en Amsterdam-Sloterdijk) op grote schaal wordt overtreden, en waarin hondestront en in sommige buurten knolledrollen op tal van plaatsen een prettige wandeling onmogelijk maken.

Misschien zou deze overijverige dienstklopper op Amsterdam-Centraal gedetacheerd kunnen worden, zodat hij daar nuttig werk kan verrichten door wildrokers kan bekeuren. En anders moet het CWI (of hoe de Arbeidsbeurs inmiddels dan ook weer heet) maar eens gaan zoeken naar passende arbeid. Misschien kan hij in tippelbuurten onderzoek doen naar illegaal gedumpte condooms...

Geen opmerkingen: