woensdag 15 februari 2006

Rotkoppen in de Metro

Koppenschrijven is duidelijk wel een kunst. Vandaag staan er alleen al op de voorpagina van de Metro (nationale editie) twee rotkoppen.

Eerst is er een klein artikeltje met de kop "Helft Nederlanders voor kernenergie", terwijl uit het artikeltje zelf blijkt, dat "bijna de helft van de bevolking [...] voorstander" is, terwijl "een veel groter deel [...] extra investeringen in alternatieve energie" steunt. De kop had dus minstens moeten luiden "Helft Nederlanders tegen kernenergie".

Het hoofdartikel in dezelfde editie kopt "Studenten gunstig gezind" (wat dat dan ook op zich al moge betekenen). Volgens de onderkop hebben "Vier op de tien laatstejaars [...] vertrouwen in kansen op arbeidsmarkt", waardoor al meteen een groot deel van de onduidelijkheid wordt weggenomen. Nadat in de studiejaren vóór het 'laatstejaar' de minder streberige of minder enthousiaste studenten al zijn weggevallen, heeft van het resterende deel nog niet de helft positieve verwachtingen ten aanzien van hun loopbaan.

Het artikeltje meldt verder dat in 2005 slechts 18% en in 2004 slechts 9% van de laatstejaars die gunstige verwachtingen had. Het betreffende onderzoek heeft kennelijk al voldoende aan minder dan 1½ maand om te kunnen bepalen hoe studenten in het hele jaar 2006 hun toekomst zien. Toch wel knap!

Geen opmerkingen: