maandag 27 februari 2006

"Rita welkom"?

De Metro van vandaag besteedt een hele pagina aan een interview met minus-ter Rita Verdonk van deportatie, dat net zo goed niet gepubliceerd had kunnen worden, want ze draait nog maar eens haar oude opname af: mensen die worden uitgezet zijn niet zielig, Taida Pasic is niet zielig (want ze zat op het VWO en "in Kosovo is een vergelijkbare opleiding", waarbij ze heel handig niet vermeldt hoeveel VWO-achtige scholen daar zijn en of daar wel plaats is voor het meisje) en dat ze alleen "in uitzonderlijke gevallen" privé gegevens van asielzoekers bekend maakt.

Om een voorbeeldje te geven over de consequente denkwijze van de mevrouw met het zuinigste mondje van Nederland, citeer ik even twee zinnetjes uit het laatste deel van het (gepubliceerde deel van het) interview.
- "Schei eens uit met 'had dat niet eerder gekund'."
- "[...] dat had ik tien jaar eerder al moeten doen."

Verder wil ik eigenlijk nooit meer ook nog maar één woord vuil maken aan dit mens (maar dat zal voorlopig nog wel niet mogelijk zijn). Iemand die niet inziet dat ook 'economische' vluchtelingen het slachtoffer zijn van een onmenselijke politiek en dus in feite ook 'politieke' vluchtelingen zijn, kan beter met een schoteltje bij het toilet gaan zitten en de boel daar schoon houden. Ik neem aan dat ze dat met veel inzet zal doen. Zo iemand is in ieder geval niet geschikt voor een ministersfunctie. En dat disqualificeert dan meteen het hele balkenkabinetje...

Geen opmerkingen: