maandag 27 februari 2006

Misdaad loont wel degelijk (kennelijk)

Gisteren al gehoord op de radio, en nu gelezen in de Metro. Verenigdestaatse onderhandelaars hebben 5 miljoen dollar geboden aan de Bosnische oorlogsmisdadiger Ratko Mladic. Dit geld is bedoeld voor zijn familie en lijfwachten.

Belachelijk, ronduit belachelijk! Het is niet de manier, maar ik zou nog hebben kunnen leven met het idee wanneer ze geld zouden hebben geboden aan degenen die Mladic "dead or alive" hadden opgespoord - dat is tenslotte zoals het in de VS altijd gegaan is.

Voor zijn familie (gezin?) is het misschien een beetje zielig als hun huisgeneraal gevangen genomen wordt, maar ze hadden natuurlijk ook al eerder kunnen breken met de engerd. Tenslotte zullen ze thuis wel een beetje geweten hebben dat hun pettemans geen fris baantje had.

Wat betreft de lijfwachten... die moeten ook mee opgepakt worden, tenslotte waren ze zonder meer medeplichtig aan de oorlogsmisdaden van hun baas.

Wat me -een beetje terzijde- wel interessant lijkt (en alleen daarom al hoop ik dat Mladic gauw wordt opgepakt) is wat hij allemaal zal vertellen over de Nederlandse 'held' Karremans, met wie hij zich tenslotte soms bepaald vriendschappelijk ophield, zoals o.a. te zien is op de bijgaande foto van 12 juli 1995.
De consequenties voor Karremans en toenmalig minus-ter van Oorlog Joris Voorhoeve van Mladic' onthullingen lijken me ook wel iets om met belangstelling tegemoet te zien.

Geen opmerkingen: