maandag 31 juli 2006

Binnenkort: toegang tot VS pas na vivisectie

Webwereld meldt vandaag dat de douane op Verenigdestaatse vliegvelden zonder dwangbevel of zelfs zonder gerede twijfel laptops van passagiers mogen doorzoeken.

Is dát nog eens goed nieuws voor clubs die zich met industriële spionage e.d. bezighouden: ze spelen een douane-pief wat geld toe en ze laten een copie maken van de ophoud van de harde schijf van de laptop. En waarom zouden ze er ook niet gauw wat kinderporno opzetten... of bestanden wissen of veranderen.

Niet natuurlijk dat dit helemaal onverwacht is: reizigers naar dat "Land of the Feebs" waren toch al aan de willekeur van de douane overgeleverd. Ook al was je in het bezit van een visum, dan kon je nog meteen terug op het vliegtuig gezet worden - je geld was je uiterlijk kwijt, maar je was in ieder geval niet te lang blootgesteld aan de enge Verenigdestaatse lucht.

Het is nu nog maar een kwestie van tijd, voordat iedere bezoeker van de VS op de operatietafel moet, waarbij alle botten opengemaakt worden om te kijken of er misschien microfilms in verstopt zijn - en het spreekt vanzelf dat je DNA onderzocht wordt of je misschien moslim-genen in je bloed hebt... En de daarop volgende fase is dat je hersens uitgelezen worden, waarna je een electroshock toegediend krijgt als er ook maar iets aangetroffen wordt dat enigszins wijst op twijfels aan de zegeningen van het kapitalisme.

Geen opmerkingen: