woensdag 5 juli 2006

Onderwijshervorming in NL zeer succesvol...

... althans voor de neoliberalenkliek. Zoals in toenemende mate blijkt uit opiniepeilingen in Nederland lukt het steeds minder Nederlanders nog om zelf na te denken. Waarom zouden ze ook? Het is makkelijker om blind te varen op de instructies van ('democratisch' door 'ons' gekozen) politici, enge pausen en ayatollahs dan te proberen zélf te begrijpen waarom dingen lopen zoals ze lopen (of waarom niet).

Zo verwees de Metro gisteren naar een enquête van TweeVandaag, waaruit bleek dat Tita Toverkol, als ze een eigen kieslijst zou hebben, bij verkiezingen 'nu' 22 zetels zou verwerven. Hoe is het kotsverdomze mogelijk dat het Nederlandse volk niet in opstand komt tegen de clubs ellendelingen, die nu alweer een jaar of 15 de boel in Nederland aan het verzieken zijn? Waar is de mentaliteit van de Franse Revolutie gebleven (en dat zeg ik niet uit heimwee naar de guillotine, enge gluurders van de AIVD!)? In Frankrijk snapt het volk ook tegenwoordig nog dat het door de politieke uitvreters misbruikt wordt, maar in Nederland maken ze zich druk over wie er met foebballen wint en verder klagen ze over het warme zomerweer - net zoals andere jaren geklaagd wordt over het natte zomerweer...

Vandaag stonden er weer twee afschrikwekkende voorbeelden in de ingezonden-brieven-rubriek van de Metro, waaruit duidelijk blijkt dat het geen zin heeft voor de paar nog kritisch-denkende mensen, om ons nog druk te maken over de democratie in Nederland. Tegen zoveel domheid is simpelweg geen kruid gewassen (misschien zou kruit nog helpen!?).

Ik citeer even uit twee reacties op een brief van ene H. Lievelde uit Amsterdam van gisteren, waarop ik zelf (zie mijn artikel "Toch niet zo'n slimme opmerking" van gisteren) ook al gereageerd had. Waar Lievelde het in ieder geval nog goed bedoelde, maar blijk gaf van naïveteit, geven de twee schrijvelaars van vandaag vooral blijk van een verregaande mate van hersenverweking tengevolge van lang aangehouden hersenspoeling.

Ruud Bruyns uit het (on)Leefbare bolwerk Rotterdam voorspelt wat voor plannetjes "links" heeft:

Ten eerste moet iedereen, zowel vaders als moeders, verplicht tot zijn 67ste gaan werken om de topzware verzorgingsstaat te kunnen blijven betalen.

Ten tweede worden alle kinderen, ongeacht hun intelligentieniveau, in de lang gekoesterde middenschool gedumpt, zodat iedereen gelijk wordt. Ten derde [hier vond Ruud een nieuwe alinea niet nodig] wordt de massale immigratie ondervangen door een spreidingsbeleid, waardoor het verschil tussen zwarte en witten [!] scholen 'opgelost' wordt, omdat op den duur alle scholen zwart zijn. Nederland [nog geen nieuwe alinea] wordt dus een soort multicultureel werkkamp, dat bijeen wordt gehouden door subsidies om de ergste excessen te zalven. Met een in het midden zwalkend CDA [nog steeds dezelfde alinea!] weet ik niet waar ik aan toe ben, maar ik weet in ieder geval zeker dat met de linkse [!] PvdA Nederland verandert in een collectieve nachtmerrie.

En ene J. van Tol uit Krommenie koestert in ieder geval nog de hoop dat werknemers niet dom zijn:

Het is vermakelijk om te zien hoe links krampachtig zijn uiterste best doet om het met impopulaire maatregelen bereikte zoet [deze J. slikt kennelijk het gelul van Zalm als 'zoete' koek] te gaan verdelen. Maar de werknemers zijn niet dom en zien dat er minder WAO'ers en bijstandtrekkers (oh, sorry, bijstandgerechtigden! [humor?]) zijn gekomen, waardoor hun sociale premies omlaag gaan, hetgeen onder links niet had gekund. Links wil, nadat de minima al ontzien zijn [wanneer was dat dan, J.?] de minima meer van het zoet laten profiteren. Die gaan er dus, als links het voor het zeggen heeft, bij elke dip in de economie dubbel op vooruit ten opzichte van de rest. Voor links is de door hen geschapen armoedeval nog niet groot genoeg. Een grove schande voor zich sociaal noemende partijen! [Onder wiens schrikbewind zijn de voedselbanken ontstaan, J.? Je wilt me toch niet vertellen dat de Balkenbende 'links' is?]

Ik onthoud me verder maar van commentaar, omdat ík ervan uitga dat mijn lezers nog wél zelf kunnen denken. Dat is een van de verschillen tussen 'links' en het neoliberale kapitalisme. Echt 'links' indoctrineert niet - waarbij ik dat 'echt' maar even toevoeg, omdat er anders beslist weer kwaadwillenden zullen beginnen te zeuren omdat ze het onderscheid niet zien -of wensen te zien- tussen communisten, socialisten (desnoods ook sociaaldemocraten) en anarchisten (in de ware zin van het woord, niet als synoniem voor terroristen) enerzijds en anderzijds rechtse dictaturen zoals die van Stalin en Mao, die alleen wat marxistische terminologie misbruikten om hun machtsspelletjes te legitimeren.

Geen opmerkingen: