woensdag 12 juli 2006

Moorden gaat ongehinderd door

Het Nederlandse leger is in de stad Tarin Kowt (Afghanistan) in het kader van de Nederlandse vredesmissie (zo wordt die althans door het balkenkabinet genoemd) een legerkamp aan het opzetten, maar de vertegenwoordigers van Bush' wereldpolitie gaan rustig door met hun moordpartijen.

Zo meldde de Metro vandaag dat er afgelopen maandag weer meer dan 100 (honderd!) burgers "gedood of gewond geraakt" zijn door luchtaanvallen van "de coalitie onder leiding van de VS". In ieder geval 50 personen, waaronder vrouwen, kinderen en ouderen "vonden daarbij de dood" - en dat is een heel walgelijke formulering om te zeggen dat ze daarbij vermoord werden.

En ik kan je verzekeren dat er nog veel meer schoftenstreken uitgevoerd worden, die echter niet bekend worden. Alleen die oorlogsmisdaden, waarbij ooggetuigen zijn, halen de pers. Gezien de Verenigdestaatse oorlogspraktijk om alleen ingebouwde ('embedded') journalisten toe te laten zal dat niet vaak gebeuren.

Het kan niet anders zijn dan dat god niet bestaat, anders zou hij Bush en diens medeplichtigen allang op de meest afschuwelijke manieren gestraft moeten hebben!

Geen opmerkingen: