vrijdag 11 augustus 2006

PvdA ongeschikt om te regeren!

Nadat de PvdA driekwart van Nederland over zich heen kreeg (waaronder een aantal slimme mensen) vanwege de enkele maanden geleden door Wouter Bush bekend gemaakte plannen om de AOW te fiscaliseren, heeft de PvdA nu bekend gemaakt de AOW-plannen aan te passen. (Algemeen Dagblad).

'Financieel specialist' Ferd Crone heeft laten weten dat nog niet duidelijk is wat er nu (volgens de PvdA) moet gebeuren ("We zijn nog bezig met allerlei varianten"), maar hij suggereert dat er gedacht wordt 'aan een langere termijn voor de fiscaliseringsperiode' (langer, dat wil dus zeggen langer dan de oorspronkelijk beoogde periode van 15 jaar).
Wat dit betreft is er semantisch gezien inderdaad sprake van een aanpassing, maar praktisch gesproken is daarvan nauwelijks sprake.

Oja, en ook de inkomensgrens (Wouter B. suggereerde eerst een inkomensgrens van een aanvullend pensioen van € 10.000, waarboven gepensioneerden zouden moeten bijdragen) zal 'waarschijnlijk' in het verkiezingsprogramma worden opgetrokken (tot € 10.500?).

Het moge duidelijk zijn dat een partij die eerst een plan bekend maakt, en dan na een lawine aan kritiek die plannen bekend maakt, is duidelijk niet in staat op verantwoorde wijze te regeren.

Trouwens, ook de geplande beperking van de hypotheekrente-aftrek blijft volgens Crone in het verkiezingsprogramma. Dit, ondanks het feit dat (zoals de Volkskrant vandaag meldt) uit berekeningen, die drie economen van het ABP hebben uitgevoerd op cijfers van het minus-terie van Financiën, het juist de lage inkomens zijn die baat hebben bij de hypotheekrente-aftrek. Voor meer bijzonderheden over de verkeerde vooronderstellingen van de PvdA verwijs ik graag naar het volledige artikel in de Volkskrant.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb de PVDA nooit echt vertrouwd. Ik ga er namelijk van uit dat haar partijbonzen belang hebben bij het bestaan van een zo groot mogelijke groep arme en liefst wat dommige mensen die denken dat ze er beter van worden door PVDA te stemmen. Ze zullen dat dus om hun eigen bestwil in stand houden.

De grote verloedering die bij Den Uijl is begonnen "ach, het valt wel mee met het misbruik van de sociale voozieningen" (er was destijds nog geld genoeg, dus waarom zouden we controleren) heeft al jaren geleden onder de bezielende leiding van de heer Kok geleid tot het afschaven van de sociale voorzieningen, waarbij de goeden nu onder de kwaden lijden.

En nu moeten ze het, om kiezers te krijgen, nog slechts hebben van de lekkere (???) kont van W.B. en vage ideetjes om een beetje geld van bejaarden in te pikken.

Ach, het idealisme en de strijd van de vakbonden in de jaren 30 van de vorige eeuw is reeds lang achterhaald.