zaterdag 12 augustus 2006

Israel wil eerst nog even extra moorden...

In het nieuws op de Spaanse TV-zender TVE hoorde ik zojuist dat Israel waarschijnlijk maandag a.s. om 06:00 (Nederlandse tijd) de gisteren overeengekomen VN-resolutie zal uitvoeren. Intussen is de legerinzet nog maar eens extra opgevoerd - en ongetwijfeld niet om de aangerichte verwoestingen te herstellen.

Nee, Olmert wil beslist nog zo veel mogelijk vernielingen aanrichten, omdat hij wel inziet dat hij (net als de staat Israel) de komende decennia niet op sympathie van de Libanezen zal kunnen rekenen en dat Hezbollah misschien wel ontwapend zal kunnen worden, maar dat de haat tegen Israel daarmee niet zal verdwijnen. En op deze manier hoopt hij in ieder aanvallen tegen Israel zoveel mogelijk te vertragen en bemoeilijken.

.... - hier hadden woorden van verontwaardiging, woede - en ook onbegrip - moeten staan om de Israelische houding, maar helaas kan ik geen woorden vinden, die mijn gevoelens onder woorden brengen.

Gelukkig zag/hoorde ik in dezelfde nieuwsuitzending ook dat er voor een gevangenis in Haifa een demonstratie was ter ondersteuning van de daar opgesloten gewetensbezwaarde Israelische soldaten.

Geen opmerkingen: