woensdag 9 augustus 2006

En zo wordt het bloed van (on)schuldige handen gewassen

Ook het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) lijkt nu betrokken bij het complot van het Nederlandse régime om de schuld van alles wat slecht is bij anderen te leggen. Het OM verdenkt namelijk twee bewakers van de Schipholgevangenis van dood door schuld. (Trouw vandaag)

Wellicht hadden ze inderdaad door hun gezond verstand te gebruiken de brand die verleden jaar het leven kostte aan elf mensen kunnen beperken (maar wie blijft koelbloedig in een dergelijke situatie?). Dat doet echter niets af aan het feit dat deze hele ramp, zelfs de hele Schipholgevangenis, niet mogelijk zou zijn geweest bij een menselijke (en zogenaamd christelijke) politiek.

De hoofdschuldige van de doden is en blijft de Nederlandse politiek. Immers:
  • onschuldigen horen niet in een gevangenis, ook niet als ze volgens een onmenselijke wet 'illegaal' in Nederland zijn;

  • het was een politieke beslissing om de cellen niet vanaf één centraal punt te openen ('ontgrendelen'), omdat er dan 'ontsnappingsgevaar' zou zijn ("Liever doden dan ontsnapte onschuldigen!");

  • de bewaking werd uitgevoerd door een externe bedrijf en was minimaal;

  • zoals door bewakers op TV werd verteld waren ze nauwelijks op de hoogte van het bestaan van een calamiteitenplan, laat staan dat er het laatste jaar een rampenoefening had plaatsgevonden;

  • het gevangeniscomplex was niet brandveilig - en zelfs na de ramp houdt de overheid het open, zelfs ofschoon de gemeente Haarlemmermeer het wegens de risico's wil sluiten.

  • Trouwens ook de instructie dat bij het ontdekken van de brand deze eerst via het luikje in de deur van de cel geblust had moeten worden (met het risico dat de betreffende 'gevangene' levend zou verbranden) is onmenselijk. Hoe kan verwacht worden dat iemand in koelen bloede iemand voor zijn ogen levend laat verbranden om te voorkomen dat een brand zich misschien uitbreidt? Kon de betreffende bewaker weten dat het complex niet brandveilig was?

    De enigen die vervolgd moeten worden zijn de betreffende minus-ters (en in feite het hele verantwoordelijke régime), die een onmenselijk beleid tegen elke prijs willen uitvoeren en handhaven.

    Geen opmerkingen: