maandag 7 augustus 2006

Hoezo: objectieve pers?

Vandaag meldt de Metro op een en dezelfde pagina dat het "Dodental door raketaanval op Israel op[loopt]". Het artikeltje bij deze kop vertelt hoe een elfde man is overleden aan verwondingen die hij had opgelopen bij de "in het recente [waarom niet 'huidige'?] conflict [...] zwaarste Hezbollah-aanval op het noorden van Israel".

Op dezelfde pagina staat een foto van een Libanese visser op een vernielde vissersboot, en bij die foto wordt vermeld dat "een Israelische luchtaanval [...] vrijdag bijna alle"schepen [in een haventje van Beiroet] vernielde". Het feit dat bij de foto niet vermeld wordt of er ook doden zijn gevallen bij de aanval betekent uiteraard niet dat er geen slachtoffers zijn.

Tot op heden zijn er hoe dan ook heel wat meer burgerdoden gevallen door de Israelische bommen en raketten dan door die van Hezbollah, die vaak zelfs niet eens materiële schaden aanrichten.


Dezelfde pagina van de Metro biedt een artikel over de bevelhebber van het Israelische leger (onder de titel "Halutz, keiharde bevelhebber Israël"), van wie de veelzeggende uitspraak is "Als de ontvoerde soldaten niet worden vrijgelaten, zet het Israëlische leger de klok in Libanon twintig jaar terug". Dit schofterige personage wordt meteen daarna gekenschetst als 'hard en vastberaden'. Uit de rest van het artikel blijkt verder wel dat het een walgelijke oorlogsmisdadiger is, een onmens, die voor een nieuw "Neurenberg" beslist zwaar gestraft zou worden.

Intussen meldt de Washington Post dat Israel de aanvallen op Libanon opgevoerd heeft. En dat allemaal (zogenaamd!) om twee krijgsgevangen gemaakte Israelische soldaten...

Geen opmerkingen: