donderdag 3 augustus 2006

Slimme minus-ter toch, die Kamp!

Minus-ter van Oorlog Kamp heeft dinsdag in het TV-programma Nova weer eens een keer iets slims gezegd over de 'opbouwmissie' in Uruzgan (Afghanistan): "Het grootste probleem is de eigen veiligheid; dat is onze grootste verantwoordelijkheid".

Nog afgezien van het feit dat er tot op heden alleen nog maar kapotgeschoten is door de 'opbouwmissie' (volgens de media Taliban-leden, maar ik houd het er voorlopig op dat we er alleen van uit kunnen gaan dat het in ieder geval geen Nederlanders waren), was het natuurlijk al lang van tevoren bekend dat het een onveilige 'missie' zou worden. Dat was althans bekend voor iedereen die een beetje verder las dan de koppen in de Telegraaf; uitgezonderd natuurlijk het borrelclubje van Balkende Ellende en zijn meeheulers in de Tweede Kamer: die vertrouwden verzekeringen van Kamp & Co., dat er niks aan de hand was. Waarschijnlijk allemaal zwaar gelovigen christenen; die zijn tenslotte gewend om in sprookjes te geloven.


2 opmerkingen:

Thesingh zei

Een tijd geleden hoorde ik ook een radio interview met de man. Hij is of ongelooflijk dom of een grote leugenaar of beide. Overigens kon je goed horen dat hij zenuwachtig was bij Nova. Mevrouw Polak had best door kunnen vragen. Iedereen die Uruzgan kan intypen om Googel News had kunnen weten dat het geen opbouiw zou worden. Schandalig, net zoals de wijze waarop Arnold Karskens werd behandeld door de kamercommissie.

Anoniem zei

Inderdaad. Wat ook mij verbaast: die ongelooflijke onbenulligheid die de gelaatsuitdrukking van Kamp uitstraalt. Het heeft wel iets van de blik van een kat die naast een struik kattenkruid zit, helemaal verdwaasd en onvoorwaardelijk gelukkig. Of van een vers bekeerde Jehova Getuige. Zou hij er een pilletje voor hebben?

Die uitstraling geeft mij voortdurend het idee dat hij ons eigenlijk wil laten geloven dat Uruzgan een soort Efteling is, ja, ook in een pretpark kan er wel eens een pechvogeltje van een schommel vallen, of zijn knie bezeren, kom maar gauw hier, zooo, een kusje erop, en kijk eens wat een mooie pleister! en een snoepje voor onderweg: het is al over...

Het lijkt als je hem hoort praten zeker geen land waar doodgewoon oorlog is en waar je overhoop geschoten kan worden. (Niet zeuren: had je maar een ander beroep moeten kiezen)

Ik denk dat zijn media-adviseur hem deze vorm van presentatie heeft aangeraden. Anders solliciteert er niemand meer bij het leger toch? Misschien heeft hij deze funktie zelfs wel gekregen door die onschuldige / onbenullige uitstraling: een militair verantwoordelijke met zo een houding kan nooit echt gevaarlijk zijn toch?

En wat betreft opbouwen: dan had ik verwacht dat ze een aannemer zouden sturen, met een een paar scheepsladingen bouwmaterialen.