woensdag 2 augustus 2006

Hoe betrouwbaar is een CDA-er?

NIET!

Vandaag publiceert NRC/Handelsblad weer een verhelderend nieuw hoofdstuk in de strapatsen van minus-ter Veerman (CDA, maar dat zie je zelfs zonder bril al wel aan zijn zuinige kop) - wiens uitzonderlijk elastische toepassing van de EU-subsidieregels mijn trouwe lezers zich nog wel zullen herinneren evenals de daarop volgende vergoelekende houding van het Nederlandse régime).

Naar NRC/Handelsblad meldt heeft deze minus-teriële profiteur de hem ter beschikking gestelde dienstwagen voor minstens 10.000 km privé gebruikt. Verder hebben Veerman en Veervrouw in 2002 en 2004 ook op kosten van het ministerie privé-vliegreizen gemaakt naar hun boerderij, samen met de vier hoogste ambtenaren van het minus-terie. Ook de kosten voor de partners werden bij het minus-terie gedeclareerd, in strijd met de geldende regels. De vliegtickets voor dit uitstapje kostten € 5.000. De declaraties voor in 2002 gebruikte hotelovernachtingen (en neem maar van mij aan dat dit soort volk niet in een jeugdherberg overnacht) zijn volgens het minus-terie niet te vinden, omdat "onze administratie [...] niet op orde [is]".

En als je nou verwacht dat de Nederlandse overheid op dezelfde manier reageert als de gemiddelde werkgever ("De boel geflest? De laan uit op staande voet!"), dan heb je een ongegrond vertrouwen in die overheid. De minusterraad heeft namelijk (tengevolge van vragen van NRC/Handelsblad) de regeltjes voor privé-gebruik van dienstauto's in het buitenland versoepeld.

En wie nú nog vindt dat de club van de Balkende Ellende terecht aan de touwtjes trekt in Nederland, moet maar gauw een enkele reis VS kopen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beter laat dan nooit:
De servicemonteurs in mijn kennissenkring hebben zeer strikte regels over het gebruik van de auto van de zaak, bij privegebruik moeten ze ivm een rare regel van de belastingen elke prive kilometer noteren, en als ze verder dan 30 kilometer van hun werk wonen wordt er toch niet meer dan 30 km vergoed, ik weet al niet wat voor gemekker allemaal; ik geloof zelfs dat er ivm controle op misbruik zelfs tachografen ingebouwd worden.

Maar bij de werknemers van de regering hoeft dat kennelijk allemaal niet. Zeker omdat men denkt dat die mensen eerlijker zijn dan andere. Vooral als ze daarbij ook nog christenen zijn.