woensdag 9 augustus 2006

Zijn Israelische soldaten Übermenschen?

Om 20:00 hoorde ik in de nieuwsuitzending van Radio Exterior de España dat in de lopende vijandelijkheden tussen Israel en Libanon inmiddels zo'n 1.000 (duizend) Libanese burgers vermoord zijn (ik vind niet dat je van 'gedood' kunt spreken in het geval van burgerslachtoffers) tegenover 50 (vijftig) Israelische burgers.

Dat levert zonder nadenken enkele opmerkingen op:
  1. Bush l*lt uit zijn nek (hij doet -in ieder geval als 'politicus'- niet anders) als hij maar blijft benadrukken dat Israel het recht heeft zijn eigen land te verdedigen. Als hij consequent was, zou hij van Israel -op straffe van annulering van alle betrekkingen- eisen dat de bombardementen en beschietingen meteen beëindigd worden;
  2. 1050 doden zijn voor Israel nog steeds een redelijke compensatie voor twee krijgsgevangen gemaakte (niet 'ontvoerde'!) soldaten. Of moeten de Israelische doden in mindering worden gebracht: 1000 Libanezen - 50 Israeli's = 950 compensatiedoden? Dat betekent dus dat één krijgsgevangen soldaat minstens evenveel waard is als 500 (of 450?) dode Libanezen. Die soldaten moeten dus wel Übermenschen zijn!
  3. Het Nederlandse régime heeft margarine op zijn hoofd (boter is ongetwijfeld te duur voor die schraperige grutters) wanneer het nog steeds weigert zich duidelijk uit te spreken tegen de Israelische oorlogsmisdaden.

Geen opmerkingen: