donderdag 4 december 2008

Is men met recht blij met Obama?

Het is natuurlijk duidelijk dat we blij moeten zijn dat niet het duo McCain/Palin de Verenigdestaatse presidentsverkiezingen gewonnen heeft, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er verder veel reden tot blijdschap is.

Lees maar eens enkele fragmenten mee van opmerkingen van Obama (uit een artikel in de
Telegraph van gisteren:
"Om voorspoed in ons land en vrede in het buitenland te waarborgen, delen we allemaal de mening dat we het sterkste leger in de wereld moeten handhaven." Daar voegde hij nog aan toe dat zijn regering "zich absoluut ging inzetten om de dreiging van het terrorisme te elimineren."

Onder verwijzing naar de aanslagen in Mumbai van enkele dagen geleden zei hij: "We kunnen geen wereld tolereren waarin onschuldigen door terroristen gedood worden" en dat zijn "hart gebroken" was door de dood van zes "Amerikanen" bij die moordpartij.

Ook interessant is zijn opmerking "We moeten de volledige kracht van onze macht, niet alleen militair, maar ook diplomatiek en politiek, benutten om de dreiging aan te pakken."

Het is typerend dat hij het in het laatste citaat op de eerste plaats over de militaire macht heeft, net zoals hij vindt dat in militair opzicht de V.S. toch de sterkste macht ter wereld moet blijven. En tenslotte is het ook tekenend dat zijn hart breekt door zes Verenigdestaatse doden, terwijl de Verenigdestaatse politiek ook onder Obama haat zal blijven zaaien in de wereld... Dat kan niet anders wanneer het gaat om de "voorspoed in ons land".

Geen opmerkingen: