maandag 29 december 2008

Wat maak je me nu, Harry van Bommel van de SP?

Harry van Bommel, tweede-kamerlid van de SP, haalt het in zijn hoofd om de Israelische moordaanslagen op de Gaza-strook in zijn blog af te doen als een 'tegen-offensief', alsof er ook maar enige rechtvaardiging is voor deze slachtpartij, die niet meer (en niet minder) is dan een volgende fase in de systematische knechting, vernedering en -ik zou bijna zeggen- uitroeiing van de Palestijnse gemeenschap.

Bij zijn artikel meldt hij dat hij, samen met Agnes Kant, een aantal -op zich niet onzinnige- vragen gesteld heeft aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, die ongetwijfeld zullen leiden tot de geijkte obligate ontwijkende antwoorden, waarmee de Palestijnen het dan moeten doen, en waarna Israel nog steeds geen strobreed in de weg gelegd zal worden.

Intussen heb ik, in reactie op het begin van Harry's artikel de volgende reactie ingezonden:

Hoe haal je het in je hoofd, Harry, om hier te spreken van een ‘tegenoffensief’? Hoe kun je de moordpartij van Israel ook maar vergelijken met het vuurwerk dat Hamas afsteekt? Hoeveel slachtoffers hebben die Hamas-’raketten’ dit jaar gemaakt? Stel dat aantal eens tegenover het aantal doden dat veroorzaakt wordt door de blokkade van de Gaza-strook, die uitgehongerd wordt!

Israel voert al decennialang een oorlog tegen de Palestijnen, waarbij het de ene na de andere VN-resolutie aan zijn soldatenlaars lapt. Desondanks gaan de o-zo democratische Verenigde Staten en de o-zo vredelievende Europese Unie vrolijk door met dat misdadige land steunen. Zeg dáár maar eens iets over!

Nee, ik ben geen antisemiet (onzinnige term, overigens, want die slaat zowel op Arabieren als op joden), ik ben ook niet anti-jood. Mijn protest heeft niets te maken met het jodendom. Het is de staat Israel die het jodendom schaadt, door zich systematisch ‘Joodse Staat’ te noemen en het zijn de Nederlandse massamedia die daarin vrolijk meegaan.

Israel had al jaren als een paria behandeld moeten worden door de beschaafde landen. Het kan nog, maar liefst voordat alle Palestijnen uitgemoord zijn, liefst voordat Israel een aanval op Iran start…


Voor wie mocht denken dat Israel - zoals de gelijkgeschakelde Nederlandse pers bijna unaniem meldt - reageerde op aanvallen vanuit de Gaza-strook, wil ik graag verwijzen naar een artikel in Trouw van eergisteren, waarin het volgende wordt gesteld:
Vorige week kwam na zes maanden ’formeel’ een einde aan een bestand tussen de
twee partijen, dat indertijd met Egyptische bemiddeling was bereikt, hoewel in
feite de escalatie al meer dan een maand geleden begon met Israëlische acties in
Gaza
, waarop de Palestijnen reageerden met raketbeschietingen. [vet door Dwarslezer]

Geen opmerkingen: