dinsdag 23 december 2008

Paus voor de rechter!

Op 10 december was er in de Tweede Kamer een debat, waarin Hirsch Ballin, minister van Justitie, CDA (of CDA-minister van Justitie; of minister van CDA-justitie?), mocht uitleggen waarom artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht verbreed moest worden, waardoor het, meer nog dan het huidige artikel 147, elke vorm van belediging strafbaar stelt (zie o.a. het Reformatorisch Dagblad van 11 december).

Uiteraard is het begrip 'belediging' net zo rekbaar als het huidige artikel 137, dat godslastering strafbaar stelt. Het blijft uiteraard ongelooflijk dat het strafbaar kan zijn een niet-bestaande entiteit te beledigen. Alsof je de wolf van Roodkapje zou kunnen beledigen... Waarom zou dat dan wel mogelijk zijn bij de oppertovenaar uit het zogenaamd heilige boek van de gristenen?

Hirsch Ballin zou de Nederlandse bevolking (en de wereldbevolking) een veel grotere dienst bewijzen, wanneer hij op grond van het huidige artikel 147 vervolging zou instellen tegen paus Rat, alias Benedictus VI, die gisteren in zijn kersttoespraak zei dat het even belangrijk was de wereld te redden van homosexueel en transsexueel 'gedrag' als deze te behoeden voor het uitsterven van de regenwouden. (zie oa. NRC-Handelsblad van gisteren). Mensen met veel uithoudingsvermogen kunnen de volledige tekst (in het Italiaans en Duits) vinden via de Osservatore Romano, het Vaticaanse propagandablad.

Aangezien deze enge travestiet de bedoeling heeft minstens alle katholieken in Nederland te doordringen van zijn discriminatoire ideeën (en daardoor aanzet tot haat en agressie), vind ik dat hij daarvoor óók in Nederland moet kunnen vervolgd. Laat dus maar eens zien wat de Nederlandse rechtsstaat nog waard is, Hirsch Ballin!

Geen opmerkingen: