dinsdag 9 december 2008

Wouter Bos heeft Alzheimer...

Een andere conclusie is althans niet mogelijk (hij is immers -vermoedelijk- nog te jong om al te dementeren, tenzij hij natuurlijk lijdt aan dementia præcox). De Metro van vandaag meldt in een artikel op de voorpagina van de papieren editie tenminste dat "Minister Bos van Financiën zei niet verrast te zijn door de cijfers ..." (van het Centraal Planbureau, het CPB, over de achteruitgang van de Nederlandse economie). Hij moet dus volstrekt vergeten zijn dat hij nog maar enkele maanden geleden stelde dat Nederland geen directe gevolgen zou ondervinden van de economische crisis.

Alzheimer lijkt overigens wel een volksziekte te worden, want ondanks het gelieg van Woutertje wordt hij door Elsevier toch gekozen als Nederlander van het jaar en er zijn nog steeds horden Nederlanders die vertrouwen in hem hebben (en die ongetwijfeld bij volgende verkiezingen weer op hem zullen stemmen). Of zou liegen misschien beschouwd worden als een goede eigenschap voor Nederlanders?

Is het nog nodig enkele van zijn leugens op een rijtje te zetten? Vooruit, drie stuks dan!
- Vóór de laatste verkiezingen gaf hij te kennen dat hij NIET onder Balkenende wilde dienen (zie bijv. De Groene Amsterdammer van 2 februari 2007);
- Hij beloofde dat er een nieuw referendum zou komen voor een nieuw Europees Verdrag, of dit nu wel of niet als grondwet gebracht zou worden. Dit stond trouwens ook in het verkiezingprogramma van de PvdA voor de laatste parlementsverkiezingen: "De uitslag van het referendum over de grondwet was glashelder. De PvdA zal niet accepteren dat er via een omweg toch aan gemorreld wordt. Voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig."
- Hij beloofde eveneens dat er een parlementaire enquête zou komen naar de Nederlandse deelname aan de Bushiaanse oorlogen (zie bijv. in Trouw van 5 september 2007).

Geen opmerkingen: