zaterdag 16 mei 2020

Bewuste maatregel van een cynisch régime?

Ik meldde een week geleden (in mijn artikel Corona-versoepeling met bedrieglijke informatie! van 8 mei) al, dat "vooralsnog de gangbare mondkapjes hooguit een symbolische bescherming bieden", maar het is allemaal nóg erger!

Vandaag meldde de NRC dat de krant een richtlijn van het Haagse rariteitenkabinet in handen heeft gekregen gekregen, waaruit blijkt dat de in het Openbaar Vervoer verplichte maskers "geen bescherming [hoeven] te bieden". Reizigers mogen alleen maskers dragen "die geen vorm van bescherming geven"! Dat komt omdat Den Haag daarmee wil voorkomen dat de reizigers degelijke maskers inkopen, waardoor er niet genoeg zijn voor "'de zorg'. 
Het komt er dus op neer dat de Haagse Bluffers maandenlang hebben zitten blunderen, waardoor er nog steeds niet voldoende maskers beschikbaar zijn. Het régime van Lubbers & Co. is bang dat het volk zich niet meer aan strenge regels wil houden, wat steeds duidelijker wordt op straat, en daarom worden de beschermende maatregelen versoepeld. Daarmee neemt die neoliberale club dus welbewust (met opzet?) het risico dat er exctra mensen besmet gaan worden!

De SP heeft hier al vragen over gesteld. Kamerlid Maarten Hijink: "Daarmee leg je feitelijk een fop-maatregel op", waarbij hij zich veel beschaafder uit dan de politici die willens en wetens de reizigers in gevaar brengen! En dan lijkt het ook nog eens dat je een boete kunt krijgen als je een deugdelijk masker draagt (die mogen vanaf 1 juni in het OV niet gebruikt worden!). Dan moet je dus kiezen tussen een boete of bewust het risico op besmetting te lopen.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Haagse Bluffers cynisch genoeg zijn om de bevolking te ontdoen van bepaalde groepen bewoners - alsof de verslechteringen in het kader van de ZorgverZIEKeringswet het gewenste effect niet hebben...

1 opmerking:

Anoniem zei

In een van een praatprogramma's op tv ( er zijn zo veel dat ik het niet meer weet in welke) werd aandacht besteed aan nog een neveneffect van het verplicht dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer, namelijk immense files! Door minderen redenen, zoals geen zin in om zo'n onding te dragen, onbetrouwbaarheid, moeilijk aan te komen, woekerprijzen, om wat op te noemen. Er wordt verwacht dat mensen massaal hun auto gaan pakken en het openbaar vervoer gaan mijden.
Mondkapjes-gate wordt vervolgd...