maandag 4 mei 2020

Socialistische regering in Spanje?

ElDiario meldt vandaag dat Spanje er geen moeite mee heeft Corona-steun te geven aan bedrijven die officieel gevestigd zijn in belastingparadijzen. Landen als Frankrijk, Denemarken en Polen verbieden dat soort steun.

Nederland heeft er ook geen moeite mee belastinggeld over de balk te gooien voor bedrijven die gelegitimeerd belasting ontduiken (dat wordt dan 'belastingontwijken' genoemd), maar het blijft verdomd a-sociaal (zeg maar: walgelijk) en onprincipieel van die bedrijven.


Het verschil is echter dan Nederland al 30 jaar in handen is van neoliberale régimes, waarvan je niet anders kunt verwachten - terwijl Spanje zogenaamd een socialistische regering heeft - van de sociaaldemocratische (in feite; cryptofascistische) PSOE, Socialistische Arbeiderspartij van Spanje, en van Podemos (die in de massamedia doorgaans beschouwd wordt als links en soms zelfs als extreem-links, wat overigens volstrekt absurd is).

Volledigheidshalve zij vermeld dat Yolanda Díaz (minister van Arbeid) in La Vanguardia heeft laten weten dat "er wordt gestudeerd op maatregelen, nieuwe waarborgen, [...] zodat bedrijven, die gevestigd zijn in belastingparadijzen of bedrijven die dividend uitbetalen hiervan geen gebruik kunnen maken. Hierover wordt in de EU nagedacht."

Geen opmerkingen: