vrijdag 8 mei 2020

Corona-versoepeling met bedrieglijke informatie!

Minister De Jonge heeft beloofd dat er 1.700 IC-bedden 'bemand' zullen worden. Dat was een van de voorwaarden voor de versoepeling van de "intelligente" lockdown. Volgens mensen die wél kennis van zaken hebben is dat een onmogelijkheid. Daarvoor zouden 1650 IC-verplegers opgeleid moeten worden, en die zullen in het gunstigste geval pas over 1½ jaar beschikbaar kunnen zijn. Dus die 1700 IC-bedden zullen er voorlopig niet kunnen komen, laat staan de 3.000 bedden ('in geval van nood'), waarover De Jonge aan de Tweede Kamer geschreven heeft. (Zie NRC van gisteren.)

En daarbij gaat de Nederlandse overheid er nog van uit dat de burgers hun verantwoordelijkheid zullen nemen om te voorkomen dat er weer een nieuwe vloedgolf aan besmettingen optreedt. De manier waarop in de voorbije weken de bevolking het in principe wel eens is met de beperkingen, maar er daarbij kennelijk van uitgaat dat de anderen zich moeten inhouden, is -letterlijk- angstaanjagend. En bovendien zullen veel mensen denken dat er geen risico meer bestaat wanneer iedereen maar een mondkapje draagt, terwijl vooralsnog de gangbare mondkapjes hooguit een symbolische bescherming bieden.

Bovendien vraag ik me af hoeveel mensen zich nog herinneren dat Rutte gezegd heeft dat er binnenkort weer meer mogelijk is, wanneer het virus beheersbaar blijft. Als dat niet zo is, moet hier misschien ook wel een militaire staatsgreep plaatsvinden zoals in Spanje, want ik vraag me sterk af of 'men' zich weer een nieuwe lockdown zal willen laten opleggen.


Volgens het Algemeen Dagblad van vandaag zijn "experts [zelfs] overtuigd  van stijging in derde week juni"!

Geen opmerkingen: