vrijdag 14 oktober 2005

Ruimte genoeg in Nederland!

Waarom minus-ter Verdomd, samen met de rest van het Nederlandse regime, er zo op gebrand is buitenlanders te deporteren was me toch al niet duidelijk. Het argument dat regelmatig gebruikt wordt - dat Nederland te vol is - slaat in ieder geval nergens op.

Dat blijkt nu ook weer. Ik hoorde namelijk zojuist in een nieuwsbulletin op Arrow Classic Rock dat Beatrix vanwege haar 25-jarig dienstjubileum een bos krijgt. Dit is om meer dan één reden een tragisch gegeven: waar immers loonslaven blij mogen zijn wanneer ze na 25 jaar uitbuiting een kwart maandsalaris krijgen (niet belastingvrij), krijgt zij zomaar een heel bos - terwijl ze volgens mij al meer dan genoeg landhuizen en bossen tot haar beschikking heeft, en terwijl haar 'werk' beslist minder inspannend is dan de slavenarbeid van mensen die zich dag in dag uit in gore fabrieken of in onderbezette bejaardentehuizen voor een hongerloontje uitsloven. Dat even terzijde overigens.

Het belangrijkste dat we uit dit nieuwsberichtje kunnen concluderen is dat, wanneer er plaats is voor een overbodig bos, er in Nederland zéker plaats moet zijn voor een klein aantal mensen die om tal van redenen (niet in het minst humanitaire redenen) het recht zouden moeten hebben om in Nederland te mogen blijven...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

... doe mij nog een bos erbij, ja

Hopelijk klopt het dat vergulde Trix een vers bos krijgt, en gaat het niet over een bestaand hoopje bomen dat vereigenaard wordt (al dan niet via een onteigeningsprocedure).
De vorige zin klopt maar gedeeltelijk: wat ik hoop is dat er écht een nieuw bos wordt aangeplant, want elk extra stukje natuur is welkom in deze maatschappij van asfalt, beton en chemische uitstoot. Vergulde Trix gun ik het bezit van dat bos in het geheel niet, mevrouw heeft al veel teveel ingepikt van wat des volks zou moeten zijn.

Even terugkomen op het jonge bos, hoe kom je erbij dat overbodig te vinden. Is jou nog niet opgevallen dat het aantal astmatisch begaafden nog steeds toeneemt (zeker in gebieden waar het enig zichtbare groen uit een verfbus komt of via natuurdocumentaires je ogen ingestraald wordt).

En, nu we het er toch over hebben: als er gedeporteerd moet worden, dan toch eerst en vooral de Balkenbende en haar bruin- en zwartwerkende aanhangsels in de vorm van beleidsschrijvende ambtenarij en andere zelfverrijkers. Hoppa, weg met die bende asso-craten.

Kan het toch nog gezellig worden hier, hoeven asielzoekers niet langer uit wanhoop hun gezinnen en zichzelf te vermoorden, plek zat, ook al zal het voorlopig geen vetpot zijn, tenzij we een manier vinden om het stelselmatig van ons gejatte geld terug te krijgen.
Ja, Trix, ook van jou en je familie.

Dwarslezer zei

Tja, Jantje, in mijn jeugdig enthousiasme was ik een beetje onzorgvuldig. Het betreffende bos is natuurlijk niet overbodig, maar in de context van het troonjubileum wel volstrekt onnodig. Het is droevig dat overal asfalt neergepleurd wordt maar dat voor een dergelijk 'feest' ineens wel natuur gecreëerd kan worden (of zoiets).

Als ik he nieuwsbericht goed gehoord heb, moet het bos trouwens in Schijndel komen en het is de bedoeling dat uit elke gemeente in Nederland (met inbegrip van de Caraïbische wingewesten - ik veronderstel niet dat Zoete Lieve Gerritje dat zal betalen, zal weer wel uit onze zak komen) een kind een boom komt planten.