vrijdag 2 februari 2007

"De Bosbode", net zo kneuterig als het klinkt!

Eerlijk gezegd had ik nog nooit over De Bosbode gehoord, en toen ik de naam hoorde dacht ik dat het een soort Fabeltjeskrant was, maar dan uit de tijd van Paulus de Boskabouter.

Helemaal fout! Uit een artikel op de voorpagina van de Metro van vandaag (althans zeker van de Amsterdamse editie) blijkt dat Woutertje Bos een eigen 'digitale nieuwsbrief' heeft, en die blijkt De Bosbode te heten. Waarschijnlijk is hij niet erg blij met het artikel in het nieuwe gratis dagblad De Pers van enkele dagen geleden, waarin zijn draaikonterige karakter opnieuw benadrukt wordt en daarom heeft hij kennelijk besloten om met zijn slappe pootjes wat naar links te trappen.

Bos geeft aan dat hij wel begrijpt dat de SP en GroenLinks ervan balen dat ze nu buitenspel staan, maar dat dat tenslotte hun eigen beslissing is geweest. Hieruit moeten wij dus begrijpen dat het geweldig goed is van de PvdA dat die partij bereid is zich voor een periode van vier jaar voor het neoliberale karretje van Balkenende te laten spannen. Immers wanneer GroenLinks en de SP ervan "balen" dat ze niet mee mogen doen, suggereert hij daarmee dat ook GroenLinks en de SP maar al te graag deel hadden willen uitmaken van de Balkende uitvretersbende.

Verreweg de meeste SP-ers die ik spreek zijn maar wát blij dat hun partij gewoon open en eerlijk oppositie kan blijven voeren, maar ik denk dat Woutertje B -dankzij zijn uitmuntende psychologisch inzicht en zijn politieke en sociale inlevingsvermogen- gewoon spontaan weet wat GroenLinks en de SP denken, voelen en willen. Tenslotte heeft hij ook een uiterst goed doordachte en doeltreffende campagne gevoerd bij de laatste verkiezingen.

Geen opmerkingen: