maandag 5 februari 2007

Recordaanslag?

Trouw kopt vandaag Wanhoop na recordaanslag, want afgelopen zaterdag zou Irak de "zwaarste aanslag op burgers sinds de Amerikaanse inval" beleefd hebben. Bij deze aanslag werden 135 mensen gedood en er vielen zo'n 300 gewonden.

Onverschillig of Trouw, wat ik me niet echt kan voorstellen, 'sinds' gebruikt met de foutieve betekenis van 'na', het blijft een gruwelijke leugen. De Verenigdestaatse aanval heeft al minstens 650.000 doden gekost, waarvan een groot deel bestond uit burgers.

Intussen -aldus stelt Trouw- zit Irak in afwachting van "extra Amerikaanse troepen" (deze foute 'vertaling' van 'troups' zal binnenkort ook wel in de Dikke Van Dale staan) die een nieuwe strategie moeten uitvoeren om Bagdad 'wijk voor wijk van terroristen te zuiveren'.

En zo wordt langzamerhand Nederland (en een groot deel van de rest van de wereld) verziekt door leugens, waarbij legitieme verzetsstrijders worden uitgemaakt voor terroristen. Waarbij ook de invasie van een souvereine staat en een daarop volgende oorlog met minstens 650.000 doden niet wordt vermeld, maar wel aanslagen (hoe gruwelijk ook) breed uit worden gemeten, terwijl die aanslagen niets meer of minder zijn dan wanhopige verzetsdaden.

Het zit er dik in dat met de 20.000 extra Verenigdestaatse soldaten (dat is de correcte vertaling van 'troups') de ellende alleen maar zal toenemen, want al vóór aankomst zullen ze zo opgefokt en bang zijn dat ze op alles en iedereen schieten, maar het is ten enenmale onmogelijk om het terrorisme uit te schakelen door middel van 20.000 nieuwe terroristen (en daarmee verwijs ik eigenlijk niet naar die 20.000 soldaten, maar naar degenen die verantwoordelijk zijn voor dit Bushiaanse terrorisme).

Geen opmerkingen: