zondag 4 februari 2007

Wat drinken ze toch bij GroenLinks?

De activiteiten van en binnen GroenLinks beginnen steeds onverklaarbaarder te worden. Ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat aflopen...

Verleden jaar beleed Femke Halsema overduidelijk haar voorkeur voor een toenadering tot het neoliberale gedachtengoed, zoals bijv. minder betutteling (= rechten) voor werknemers. Kritiek hierop binnen de partij is
tot mij in ieder geval niet doorgedrongen.

Na de verkiezingen van november verleden jaar had Femke Halsema geen zin om met Balkenende en Bos te praten over deelname aan een coalitie, nadat het duidelijk was geworden dat Balkenende wel met de SP in zee moest gaan, maar onder dusdanige voorwaarden dat de SP zich dan net zo goed meteen had kunnen opheffen.

Je zou verwachten dat de de leden van GroenLinks het daarmee eens zouden zijn. Wat heb je tenslotte aan regeringsdeelname, wanneer je vooraf al zoveel van je eigen uitgangspunten hebt moeten inleveren dat je een soort politieke zombies wordt. Niet dus!

Femke heeft vandaag spitsroede moeten lopen bij een partijcongres van haar partij. Ze is er niet in geslaagd duidelijk te maken waarom ze geen zin had in gesprekken met Balk en Bos. Voorlopig is een implosie van GroenLinks voorkomen door af te spreken dat op regionale bijeenkomsten gesproken zal worden over de gang van zaken, waarna een commissie de conclusies van die besprekingen zal evalueren. (Trouw vandaag)

Daarnaast is Ina Brouwer, vroeger nog ooit lijsttrekker bij GroenLinks en afkomstig uit de vroegere CPN (Communistische Partij Nederland), zodat je toch bepaald weinig sympathie voor ondersteuning van een Balkenkabinet zou verwachten, overgestapt naar de nep-sociaaldemocratische PvdA uit protest tegen de beslissing van Halsema om niet met CDA en PvdA te onderhandelen over regeringsdeelname. (Volkskrant vandaag)

Geen opmerkingen: