woensdag 21 februari 2007

Waarom geen beperking hypotheekrente-aftrek bij Balk IV?

Lees in Quote waarom er bij een deel van de Balkenbende bar weinig animo voor was. Op de eerste plaats van de anti-club staat ongetwijfeld Piet Hein Donner (nog bekend van de brand in de Schiphol-gevangenis). Bij Balk II hield hij zich (officieel althans) nog bezig met Justitie, in Balk IV wordt hij minus-ter van Sociale Zaken.

Hoe het met jullie zit weet ik niet, maar ik zet grote vraagtekens bij het sociale bewustzijn van een gristen (je-weet-wel, van die rijke en die kameel door het oog van de naald), die een hypotheek van € 1.062.000 heeft op een koophuis van € 920.000.
Het boegbeeld van het moderne neosocialiberalisme, Wouter Bos doet het trouwens ook niet gek met een hypotheek van € 567.225 op een koophuis van € 453.780!

Overigens zou ook Femke Halsema geen slecht figuur slaan in deze lijst met haar hypotheek van € 650.000!

Er zijn evenwel ook veel CDA- en PvdA-ers met een alleszins sociale hypotheek en met een minder kostbare woning, maar die zullen ongetwijfeld niet erg hard geroepen toen de grote roergangers van de DA-partijen vonden dat er niet over hypotheekrente gesproken mocht worden.

Geen opmerkingen: