dinsdag 6 februari 2007

Dodelijke president, die Bush!

Afgezien van de slaafsheid, waarmee George Double-Me (net als trouwens zijn vader) de belangen van de Verenigdestaatse olie- en wapenindustrie verdedigt en ondersteunt (zijn christelijke woordgebruik is daarbij slechts een middel, dat kun je gerust van mij aannemen), is hij eigenlijk alleen goed in het bijdragen tot de voortijdige dood van mensen.

Dat is niet alleen duidelijk gebleken bij zijn invasie van en oorlog in Irak (meer dan 650.000 Irakezen uitgemoord en meer dan 3.000 Verenigdestaatse soldaten dood). Het blijkt ook maar weer uit zijn nieuwe plannetjes voor uitbreiding van de oorlog in Irak en Afghanistan. Hij wil daarvoor namelijk nog eens 250 miljard euro (?) uittrekken voor de komende 2½ jaar. Dat geld moet o.a. komen uit bezuinigingen op de gezondheidszorg (die hij overigens in de laatste jaren toch al stevig heeft uitgekleed). Zo krijgen instellingen voor zieke ouderen en armen de komende vijf jaar 60 miljard euro (?) minder (De Pers van vandaag). Hoeveel doden zijn bezuinigingen op de (toch al minimale) sociale zekerheid in de VS opgeleverd heeft zal wel nooit duidelijk worden, maar het zullen er beslist héél veel zijn.

Beetje flauw, maar ik vind het absurd dat media andere landen zomaar automatisch de euro toedichten. Bush denkt natuurlijk in dollars (en dan worden de bedragen respectievelijk 300 en ruim 70 miljard dollar). Zelfs als zijn denkraam het bestaan van andere valuta zou kunnen bevatten, dan nog zou hij in zijn uitingen beslist nooit de euro gebruiken.

Geen opmerkingen: