zaterdag 14 oktober 2006

Geld telt, mensen niet!

Of misschien moet ik dat nuanceren: mensen tellen zolang als ze geld uitgeven. Maar een gezicht hebben al die mensen niet, tenzij het familieleden zijn van de moorddadige bende die over lijken gaat om zijn zakken te vullen.

Enkele weken geleden ontstond een hoop ophef rond drie verdachte gevallen van een hersentumor aan de J.P. Troelstraschool in Amsterdam, die in verband gebracht worden met de op de school geplaatste UMTS-antenne. De ouders willen intussen dat de antenne verwijderd wordt.
Zie in verband met UMTS mijn onthullende artikelen van 15 en 16 september ll, waarin ik aantoon hoe de Nederlandse overheid zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de telecombedrijven met hun plannen niets in de weg gelegd wordt, door de resultaten van een op zich al onzorgvuldig rapport ook nog eens op te leuken.


Het Parool meldt vandaag dat de telecombedrijven intussen rustig doorgaan met het beetje bij beetje ombouwen van Nederland tot een kolossale magnetron. Volgens het artikel wordt elk uur ergens in Nederland, alleen al door Vodafone, een nieuwe zender geplaatst. Dit omdat het zo ook mogelijk zal worden om overal in Nederland te internetten...

De onheilszaaier van Vodafone Nederland (Guy Laurence) weet dat bezwaren niet op feiten gebaseerd zijn, maar op "chatroomdiscussies, ongeïnformeerd en ongefundeerd". "Voor ons is er geen twijfel dat er geen problemen zijn. Er zijn honderden onderzoeken die dat aantonen. It's time we put this discussion to bed."

Jeroen Hoencamp, ook van Vodafone, geeft duidelijk aan dat mensen van geen enkel belang zijn voor Vodafone: "Ons uitgangspunt is een goed netwerk. We gaan niet gericht voor bepaalde gebouwen, maar we mijden ze ook niet."

Lees mijn artikel van 15 september (UMTS - of: Rampenrégime in Nederland. Hoe lang nog?) over hoe de Nederlandse overheid tot de conclusie komt dat er "geen effecten gevonden zijn" voor de gezondheid bij blootstelling aan UMTS-straling. En zelfs wanneer dat "geen effecten" niet een leugen zou zijn geweest, dan nog betekent dat niet dat er geen effecten zijn, alleen dat die niet gevonden zijn.

Maar het is duidelijk, Vodafone en collega's T-Mobile , Telfort en wie dan ook, willen een "goed netwerk", of onze gezondheid daaronder lijdt zal hun worst zijn. Ze gokken er vermoedelijk op dat er toch voldoende consumenten overblijven om te blijven zorgen voor de zakkenvulling van de aandeelhouders. En die zullen zelf wel niet in de buurt van een UMTS-antenne wonen...

Waarom zouden zij zich overigens druk maken? Wanneer het Nederlandse régime hun de mogelijkheid biedt om de boel te verzieken, waarom zouden ze daar dan ook geen gebruik van maken? Als het allemaal niet goed zit, kunnen ze zich altijd achter het régime verschuilen, nietwaar?

Overigens zou ik toch wel graag willen weten waar ik die "honderden onderzoeken" van Laurence kan vinden. Het lijkt me interessant om die ook eens aan een grondig onderzoek te onderwerpen - en te ontkrachten.

Geen opmerkingen: