dinsdag 24 oktober 2006

Van Geel blijft om de gifketel heen dansen!

Van Geel, staatssecretaris van Milieuverzieking (bekend van o.a. gifschepen) heeft bij een EU-vergadering als enige gestemd tegen een voorstel voor schonere lucht, omdat volgens hem Nederland onmogelijk tijdig aan de voorgestelde normen zal kunnen voldoen. (Trouw)

Heeft die Van Geel nou boter op zijn hoofd of stront in zijn ogen, is hij gestoord of is hij gewoon een geboren leugenaar? Het is geen wonder dat Nederland niet (nooit!) aan die normen zal kunnen voldoen, zolang als de huidige politiek gehandhaafd blijft. Maatregelen ter bevordering van schone energie wordt met een pennestreek de nek omgedraaid, het openbaar wordt steeds duurder én slechter, en Nederland wordt steeds verder volgepleurd met snelwegen (die onvermijdelijk, zoals de afgelopen decennia aantonen) ook allemaal na verloop van tijd veranderen in files.

Het is één geluk dat met de groei van het autobezit en -onlosmakelijk daarmee verbonden- het autoverkeer de aardolievoorraden ook steeds sneller opraken. Met een beetje mazzel (althans in dit verband) is er over 20 jaar geen aardolie meer (of -wat waarschijnlijker is- is die helemaal in het bezit en voor exclusief gebruik van de VS) en komt het vanzelf goed met de schone lucht in Europa.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nederland heeft slechts 1 probleem: er wonen veel te veel mensen in. Als er 5 miljoen mensen woonden was er geen vuiltje aan de lucht (aardige beeldspraak wel in dit verband). Helaas is bevolkingspolitiek (tot nu toe) onbespreekbaar, dus zal het nog wel een graadje erger worden.