zondag 8 oktober 2006

Duits vuur aan Bush' schenen

Het Verenigdestaatse leger zou in Mannheim (de grootste Verenigdestaatse gevangenis in Europa) van terrorisme verdachten vastgehouden hebben, al berust het bericht niet op vaste gronden. Toch neemt het Duitse Openbaar Ministerie het zekere voor het onzekere en onderzoekt het bericht. Drie Arabisch sprekende mannen van 30 à 35 jaar zouden hier van april tot september vastgehouden en gemarteld zijn. Voor die martelingen zouden specialisten ingevolgen zijn, die door de soldaten voor CIA-mensen werden aangezien.

De ooggetuige, John Pierce (die alleen bekend is via een tussenpersoon), is nog niet gehoord kunnen worden, want hij heeft vanaf 24 september niets meer van zich laten horen, en een woordvoerder van het Verenigdestaatse leger laat weten dat er niemand met die naam "in deze eenheid" aanwezig is [maar wás die er?]. Zij legt bovendien uit dat er in de gevangenis ook geen terreurverdachten zitten, maar uitsluitend VS-soldaten, en dat mag volgens de betreffende overeenkomst.

Het bericht waarin het bovenstaande voorkomt, bevat nog meer pikante details over de manier waarop het régime van Bush in Mannheim omgaat met gevangenen, maar ik verwijs naar het volledige artikel toch liever naar de site van Stern.

Geen opmerkingen: