dinsdag 17 oktober 2006

Nog meer wegenbouwprojecten?

Minister Peijs van Verkeer steekt tientallen miljoenen in diverse projecten voor een betere bereikbaarheid in Nederland. Op korte termijn wordt dat 66 miljoen euri, en regionale en lokale overheden moeten daar nog eens vele miljoenen aan toevoegen. De projecten moeten vóór 2014 worden uitgevoerd en gaan uiteindelijk miljarden kosten - gezien de gebruikelijke budgetoverschrijdingen bij overheidsprojecten worden het waarschijnlijk, eh... wel tientallen miljarden. (Noordhollands Dagblad)

Het is maar goed dat ze ons bij haar aantreden duidelijk verteld heeft dat er geen enkel risico bestond van belangenverstrengeling in verband met het wereldje waarin haar man zich beweegt (hij heeft een bouwbedrijf en is actief bij een Duits cementconcern; daarnaast was hij tot 2003 commissaris bij de BAM-groep). Anders zou ik toch werkelijk iets gaan denken van de kortzinnige bouwdrang van deze minister.

Overigens steekt ze miljoenen, eh... miljarden, in het Nederlandse wegennet, die wel uit onze zakken gestolen zijn (en worden) en die heel wat beter voor tal van andere nuttige zaken besteed zouden kunnen worden: onderwijs, gezondheidszorg, ouderenzorg, maar waarom zou ik het hele rijtje nog eens opschrijven? Iedereen die zijn ogen open heeft weet waar het in Nederland (steeds meer) aan schort!

Geen opmerkingen: