dinsdag 24 oktober 2006

Is Eerdmans nu niet medeplichtig?

Es-LPF-er Joost Eerdmans (inmiddels van de nieuwe partij EénNL) heeft in een interview in Nieuwe Revu gezegd dat de kans groot is dat Volkert van der G., die vanuit een gestoord werkelijkheidsbeeld meende de wereld te redden door Pim Fortuyn te vermoorden, bij zijn eerste weekendverlof gedood zal worden.

Volgens Eerdmans worden daarvoor in zijn (Eerdmans') omgeving plannen gemaakt: "Ik heb mensen daarover horen praten. We praten over eenvoudige mensen die boos zijn."

Wat ík me dan afvraag is of Eerdmans nu -met alle terrorisme-paranoia in overheidskringen- niet medeplichtig, door geen aangifte te doen van degenen die deze plannen aan het maken zijn.

Eigenlijk zijn deze plannen nog véél erger dan wat Van der G. deed. Van der G meende (hoe hij dat kon denken is weer een heel andere vraag, en dat zal ik wel nooit begrijpen) dat hij een hoger goed diende door Fortuyn te vermoorden, maar degenen die Van der G zouden willen vermoorden zouden dat doen vanuit een op een misplaatste identificatie gebaseerde wraakbehoefte.

Geen opmerkingen: