donderdag 5 oktober 2006

Hij kan nou eenmaal niet anders dan liegen!

De vissige minus-ter met de enge schaapachtige lach, minus-ter Zwam dus, is niet erg blij met de linkse kritiek op zijn beleid van de voorbije jaren. Hij heeft de economie helemaal niet "kapot [...] bezuinigd", zoals de SP, GroenLinks en de PvdA hem verwijten. Hij moest alleen enkele jaren geleden "aan de noodrem trekken" vanwege de Europese eis van een maximaal financieringstekort van 3% - uiteraard zonder te beseffen dat het wel degelijk nefast is voor de economie wanneer vooral bezuinigd wordt op de koopkracht van de bevolking. (de Volkskrant vandaag).

Na zoveel jaren bezalmd te zijn (zoals bijvoorbeeld de jaarlijks herhaalde belofte dat de koopkracht het volgende jaar zou verbeteren), weten we dus dat hij eigenlijk toegeeft dat hij de economie wél kapot bezuinigd heeft. En gezien de plannen die enkele weken geleden door hare koninklijke Bea werden voorgelezen, is hij daar nog steeds mee bezig.

1 opmerking:

Anoniem zei

De Economie is niet kapot: slechts de zielepoten die er niet meer aan kunnen of MOGEN bijdragen (dat "mogen" geldt bijvoorbeeld voor de 50+ ers die geen werk meer kunnen krijgen omdat werkgevers het verdommen zich te realiseren dat in die leeftijdsgroep een enorm potentieel aan expertise is) worden kapot gemaakt.

En de flauwekul van Europa moet nu maar eens afgelopen zijn. Duitsland en Frankrijk houden zich ook niet aan de afspraken. Laten ze eerst maar stoppen met maandelijks verhuizen. Kan al dat Europeesche geouwehoer trouwens niet gewoon via Inet ipv in met pluche gelardeerde gebouwen?