zaterdag 6 oktober 2007

Ayaan Hirsi Ali (nog eventjes)

Gezien de opmerkingen die ik zo links en rechts lees (zo zou volgens een groot deel van het plebs Ayaan H.A. de bedreigingen zelf over zich afgeroepen hebben met haar polariserende uitingen), wil ik toch nog even mijn eigen positie in dezen wat nader toelichten.

Met veel van wat Ayaan gezegd, geschreven en gedaan heeft ben ik het beslist niet eens. En als ze in Nederland nog eens ooit verkiesbaar zou zijn, dan zal ik beslist niet op haar stemmen, onverschillig welke andere kandidaten er zijn (in het ergste geval zou ik ongeldig stemmen), of ze zou een kolossale ommezwaai gemaakt moeten hebben - en ik zou erop moeten kunnen vertrouwen dat dat haar definitieve positie zou zijn.

Dat gezegd zijnde vind ik dat niemand die wat dan ook zegt of schrijft op welke manier dan ook fysiek of psychisch bedreigd mag worden. Argumenten worden niet uit de weg geruimd met geweld, maar alleen met nog betere tegenargumenten. Helaas kan ik me maar al te best voorstellen dat het bedenken van tegenargumenten almaar moeilijker wordt in dit land, waar het onderwijs steeds meer verwordt tot een productiecentrum van vakidioten, die vooral niet buiten hun eigen vakgebied moeten kunnen denken.

Het zou me overigens niets verbazen wanneer Ayaan niet teruggekomen is in verband met het al dan niet meer beveiligd en/of bedreigd worden, maar omdat ze ontdekt heeft dat ze niet thuishoort in de tovenaarskeuken (bedenktank), waar Bush zijn toverspreuken laat bedenken...

3 opmerkingen:

Thesingh zei

Ayaan mag van mij zeggen wat zij wil. Het klopt voor de rest van geen kant en ik geloof er niets van wat zij verkondigt. Wat mij betreft zegt het al genoeg dat ze bij de AEI werkt. Daar zit je niet zomaar. De AEI wordt veel vanuit de olie industrie gesteund en DIck Cheney is zelfs erelid of iets dergelijks.

Anoniem zei

Ik vond het leuk toen ze naar die tovenaarskeuken vertrok. Ik had namelijk de fantasie dat door haar aanwezigheid de koks inclusief de hele keuken al spoedig vechtend over de straat zou gaan rollen. Helaas is dat niet uitgekomen. We zullen de achtergronden wel vernemen, want Ayaan steekt haar mening doorgaans niet onder stoelen of banken. Maar ik weet niet of ze, ook al is ze hier, nog steeds werkt voor die "denktank".

Anoniem zei

dun-door-de-broekse magie

heel scherp bill, het wilde mens is hier niet vanwege de (on)veiligheid of het zich unheimisch voelen of heimwee hebben of iets dergelijks - nee, de slijmerige vriendjes van buts in holland (te weten balk, bos, bouvoet en de andere boerenbedriegers) beginnen hun grip op volk en vaderland kwijt te raken (overigens zonder dat ze daar enig donkerbruin stinkend vermoeden van hebben) - en die hebben dus voortdurende influistering nodig, recht uit de beertank van de texaanse olie-bloed-&-blauwe-bonen-boer, en op de heilloze geest van hun god hoeven ze niet te wachten, die zit met 72 maagden te spelen in de tent van de bedachte tegenstander.

begrijp je wel? ach, hoef ik niet te vragen.