dinsdag 23 oktober 2007

Brandjes blussen

Als Bush nou eens 'zijn' soldaatjes terugtrok uit de door hem en zijn kornuiten gecreëerde brandhaarden, dan zou hij die soldaten kunnen gebruiken om de bosbranden in Californië te bestrijden. Op die manier kan hij in bijna één klap drie brandhaarden in de wereld blussen, dan wel ertoe bijdragen dat er weer wat rust komt in die door zijn koloniale behoefte aan Lebensraum geteisterde gebieden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, op die gedachte was ik ook al gekomen!

Maar ik dacht ook (slightly off topic!): er zullen nu vast ook weer hedendaagse onheils-evangelisten opstaan die zeggen "zie je wel, die Amerikaanse poel der ontucht wordt nu door de Heere met vuur gestraft!" "Een voorbode van het branden in een ietwat verder gelegen oord..."

Ik zeg dit omdat ik een paar jaar geleden een jonge collega had die fundamentalistisch Katholiek was geworden en die n.a.v. 11 september letterlijk zei: "New York is een hovaardige stad, dit is nu het gevolg"...

Tja, en ik ben volgens die (inmiddels oud-) collega intelligent, maar helaas een "verloren ziel". (geheel ter zijde: volgens een antroposofische vriend ben ik een vertegenwoordiger van Ariman, en dat is ook lang niet best)

We hebben nog een lange, lange weg te gaan voordat we van die middeleeuwse bijgeloven zijn verlost... maar wellicht duurt het net zo lang voordat we van de Hollywood-pulp af zijn!