woensdag 3 oktober 2007

De nep-christen Donner blijft de boel bedonderen

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Donner doet alsof er niks aan de hand is. Denk maar aan de ellende in de Schiphol-gevangenis, waar een tiental onschuldigen verbrandde onder verantwoordelijkheid van diezelfde Donner; denk maar aan de manier waarop Donner stijfpotig de belangen van de arbeiders ondergeschikt wil maken aan een nog soepelere ontslagregeling (soepeler voor de bedrijven, uiteraard niet voor de arbeiders).

Vandaag maakt het NRC melding van een nieuwe truuk: de Handelingen van de Tweede Kamer aanpassen omdat Donner achteraf spijt heeft over wat hij gezegd heeft.

Tijdens een debat over het ontslagrecht had Donner gezegd "Partijen kunnen in Nederland niet bij onderlinge overeenstemming de arbeidsovereenkomst beëindigen." Dat had de Stenografische Dienst gehoord (en dat staat ook op de geluidsopname van het debat). Donner heeft desondanks nu de tekst laten wijzigen in: "De werkgever kan in Nederland niet de arbeidsovereenkomst eenzijdig beëindigen."

Geen van beide beweringen klopt overigens, maar Donner had eigenlijk nóg iets anders willen zeggen. Lees daarvoor het NRC-artikel.

Hij suggereert echter wel een geweldige manier om van hem af te komen, want hij geeft zelf toe dat fouten alleen voorkomen kunnen worden door te "zwijgen over ieder onderwerp". Het zou niet gek zijn als hij die conclusie ook op zichzelf toepast (eerst zijn mond houden, en later de rest ook uit de politiek terugtrekken), maar ik ben bang dat hij het leven in dit land nog lang negatief zal blijven beïnvloeden.

Geen opmerkingen: