dinsdag 19 december 2006

Die arme minus-ter van Oorlog toch...

Heeft hij, minus-ter Kamp. willens en wetens meegewerkt aan het belazeren van de Tweede Kamer (die overigens in haar meerderheid -ook de PvdA-leden!- evenveel boter op haar hoofd heeft als Kamp en de andere leden van het Balkenkabinet) door net te doen of de Nederlandse soldaten in Afghanisten half ingezakte schuurtjes zouden gaan restaureren en wegen herstellen, en dan wordt hem nu tot overmaat van ramp ook nog eens het vuur aan de schenen gelegd door de SP en GroenLinks. Harry van Bommel durft zelfs te spreken van een 'vuile oorlog' omdat Kamp ons probeerde wijs te maken dat het om wederopbouw zou gaan, terwijl de Nederlandse soldaten desniettegenstaande betrokken zijn bij gevechtshandelingen.

Kamp vindt de beschuldiging van Harry van Bommel "onheus naar de Nederlandse krijgsmacht en naar het kabinet toe." (
Brabants Dagblad)

Schandalig genoeg beweert Kamp dat de schietende inzet 'incidentele ondersteuning' betreft. Nouja, vanaf het begin was wel duidelijk dat het de bedoeling was dat 'onze' soldaten zouden gaan schieten. Ik heb nog op (in) geen enkele krantenfoto of TV-rapportage een Nederlandse betonmolen gezien, maar wel grote hoeveelheden tanks... Of is dat een plaatselijke bouwtechniek? Met tanks brokken steen van de rotsen schieten en die dan met klei aan elkaar metselen tot een huis?

Ik begrijp ook niet wat er onheus is jegens de Nederlandse krijgsmacht. Van Bommel heeft het over de achterbakse manier waarop Kamp & Co. Nederlandse soldaten opgeofferd hebben aan de slijmzucht jegens Bush. Dat zegt niets, ook niet negatief, over de soldaten, maar alles over het Balkenkabinet. Wat er in dat verband 'onheus' is, ontgaat me ook, of het zou al moeten zijn dan Van Bommel zich veel te beleefd opstelt.

Geen opmerkingen: