maandag 18 december 2006

Wat wíl 'de parlementaire pers' nu eigenlijk?

Het ANP meldde afgelopen zaterdag (gelezen in het Brabants Dagblad) dat Jan Marijnissen de beste politicus van 2006 is, vooral omdat hij erin geslaagd is zijn Socialistische Partij drie keer zo groot te maken. Dat klinkt heel lullig, alsof de SP (bijna) drie maal zoveel zetels gehaald heeft bij de verkiezingen van 22 november alleen vanwege Jan Marijnissen.

Je zult mij niet horen klagen over Jan. Ik vind hem een uitstekend politicus, hij heeft goede ideeën, is te vertrouwen en komt goed uit zijn woorden. Dat neemt echter niet weg dat de SP niet 'zijn' partij is (ook al is hij een van de oprichters), maar de partij van alle SP-leden. En de groei van het aantal SP-stemmers is zeker voor een belangrijk deel ook te danken aan de andere SP-politici, die zich al jaren inzetten voor een socialer Nederland, én aan de talloze nagenoeg anonieme SP-leden die jaar-in-jaar-uit de partij ondersteunen en die hun vrienden, kennissen, collega's en familieleden uitleggen waar de SP voor staat.

Ik weet niet of 'de parlementaire pers' een wig probeert te drijven tussen ons, de SP-leden, en Jan Marijnissen, maar het is duidelijk dat een club die verleden jaar Piet Hein Donner, toenmalig minus-ter van Justitie, nog beschouwde als beste politicus niet serieus genomen kan worden. Wij weten gelukkig zélf wel waar we op moeten letten!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben er wel vrijwel zeker van dat de door de staat gesubsidieerde kranten hun best zullen doen om de SP onderuit te halen. Ik denk hierbij aan het handelen van de media inzake de heer Janmaat en zijn partij. Dit soort tactieken zullen zeker weer uit de kast gehaald worden.