zaterdag 30 december 2006

Saddam Hussein vermoord; hoe moet het nu met Bush?

Het door velen (o.a. ook door de nepchristen Balkenende) geprezen doodvonnis tegen Sadam Hussein (en twee anderen) is met razende spoed uitgevoerd. Hij had dat -althans volgens het wraakzuchtige marionettentheater in Bagdad- verdiend omdat hij in 1982 opdracht had gegeven 148 mensen te vermoorden, nadat een moordaanslag op hem verijdeld was (Het Parool).

Het moge duidelijk zijn dat het nu méér dan dringend tijd wordt om ook degenen te vervolgen die verantwoordelijk zijn voor de honderdduizenden doden in Irak tengevolge van een op doelbewuste leugens gebaseerde invasie in dat land. Dat is op eerste plaats George W. Bush, op de tweede plaats Tony Blair, die zich (ver)blind achter zijn grote voorbeeld geschaard heeft en vervolgens alle andere regeringsleiders (en ministers? en parlementariërs?) die willens en wetens 'hun' leger en steun hebben gegeven aan deze koloniale oorlog, zoals Jan-Peter Balkenende, José María Aznar, Silvio Berlusconi.

Voorzover als ze al niet geïnformeerd waren dat de zogenaamde bewijzen van massavernietigingswapens in Irak holle leugens waren, hadden ze zelf kunnen bedenken dat ze wel erg zwak waren. Dit temeer omdat vóór de invasie al door de wapeninspecteurs én door de CIA zélf bekend was gemaakt dat geen bewijzen te vinden waren.

Geen opmerkingen: