donderdag 21 december 2006

Kampcommandant V. ook in nieuwe taak in element

Nadat het meer dan ongewenste, maar dankzij koninklijke steun nog steeds Nederland terroriserende, rampkabinet van Balkenende begreep dat er toch écht iets gedaan moest worden aan de onverzoenlijke houding van Rita Verdonk, werd zij van haar taken ontheven. Maar, vermoedelijk dankzij bewezen diensten ten voordele van het normen-en-waarden-ideaal van Balk (door haar onwrikbaar onchristelijke houding ten opzichte van asielzoekers), werd zij belast met Jeugdbescherming.

Ook in die functie gaat zij onvervaard te werk. Vandaag gaat ze namelijk het woord voeren tijdens een actie-bijeenkomst van gezinsvoogden (Metro vandaag). Dezen protesteren tegen het besluit van het Openbaar Ministerie om een gezinsvoogd uit Noord-Holland te vervolgen vanwege een tragische misdaad. Die gezinsvoogden worden nog niet genoegd geteisterd door de bezuinigingen (jaja, er gaat nog steeds erg veel geld naar de sector, alleen komt daarvan steeds meer terecht bij het waterhoofdige management) en de daardoor ontstane werkdruk, zodat het niet de vraag was óf er iets fout zou gaan, maar wanneer dat zou gebeuren. Als ze dan willen protesteren tegen de blinde vlek van de zogenaamde regering, dan krijgen ze tot overmaat ook nog eens deze houwdegen op bezoek.

Laten we hopen dat de rechter bij de vervolging van de geteisterde gezinsvoogd tot de conclusie komt dat de overheid verantwoordelijk is voor hetgeen er gebeurd is - en dat hij de verantwoordelijk minister(s) dan ook nog eens persoonlijk aansprakelijk en strafbaar stelt. Dan blijft het wel zuur wat de nu geslachtofferde gezinsvoogd moet doorstaan, maar ligt de verantwoordelijkheid in ieder geval weer waar hij moet liggen...

Geen opmerkingen: