donderdag 25 augustus 2005

Balk blijft gewoon liegen! Wat een christen!

In Trouw staat vandaag een artikel over de uitkomsten van het overleg van het kabinet over de besteding van het geld dat de Nederlandse bevolking ontstolen is door de belachelijke koppeling van de aardgasprijs aan die van aardolie.

Volgens het artikel wordt 2006 volgens de Balkende Ellende 'een beter jaar' 'door de betere economische voorspellingen, het optimistischere producentenvertrouwen en de licht stijgende werkgelegenheid'.

Dit is waarschijnlijk de manier waarop christenen van de Balkiaanse sekte liegen: simpelweg alleen het positieve deel van de waarheid vermelden. Het is net zoiets als een pot jam waar op het etiket staat dat er geen kleur-, smaak- of geurstoffen in zitten. Dan kun je er donder op zeggen dat er wél conserveermiddelen in zitten. Of smaakverbeteraars, want dat is natuurlijk heel iets anders dan smaakstoffen...

Zo vergeet Balk nu dus even te vermelden dat het CBS eergisteren nog meldde (zie mijn stukje "Wie vertrouwt er Balk & Zalm nog?") dat de 'vertrouwensindex' is gedaald tot -28 (min 28!) en probeert hij ons maar vast vertrouwen in te boezemen voor de verkiezingen in 2007 door zijn leugens (want tenslotte zijn halve waarheden niets meer dan leugens!).

We weten intussen allemaal wat 'economische voorspellingen' bij het huidige regime voorstellen: Zalm doet al jarenlang voorspellingen over verbeteringen in de nabije toekomst, maar voorlopig zijn er alleen nog maar verbeteringen geweest bij parlementariërs (die liggen in ieder geval al vast voor de nabije toekomst) en bij directeuren (eh... managers) die steeds hogere bonussen bij elkaar graaien.

Dat 'optimistische producentenvertrouwen' komt ongetwijfeld uit de jaarverslagen, die vooral positieve vooruitzichten moeten bieden, omdat anders de aandelen gaan zakken.

De 'licht stijgende werkgelegenheid' zal wel zitten in kortlopende contracten, want het wordt tegenwoordig steeds moeilijker om nog ergens een vaste aanstelling te krijgen.
Een gevolg van deze handelwijze is dat de contractanten net zo makkelijk weer op straat komen te staan. Het enige dat voor Balk & Zwam telt is natuurlijk dat dat pas ná de verkiezingen gebeurt. En eerlijk gezegd hoor en lees ik alleen over ontslagen...
Dit soort werkgelegenheid werd in Spanje onder het regime van Aznar (de politieke erfgenaam van de fascistische dictator Franco) door de oppositie "empleo precario" (= precaire werkgelegenheid) genoemd: werk voor asociaal lage lonen en met kortlopende contracten...

Geen opmerkingen: