woensdag 31 augustus 2005

Hoelang pikken wij nog dat bijgeloof de wereld overheerst?

Uit een gisteren in de VS gepubliceerde enquete blijkt dat 42% van de geïnterviewden vindt "dat levende wezens in hun huidige vorm bestaan hebben vanaf het begin van de tijd".
48% van de respondenten is van mening dat de mens in de loop van de tijd geëvolueerd is, maar van deze groep stelt 18% dat "de evolutie geleid [wordt] door een opperwezen", terwijl 26% stelt dat de evolutie het gevolg was van een proces van natuurlijke selectie.

In totaal 64% van de geïnterviewden vindt dat de scheppingsleer naast de evolutieleer moet worden onderwezen en 38% vindt zelfs dat de evolutie vervangen moest worden door het scheppingsverhaal. Er moet rekening worden gehouden met een foutmarge van 2,5%. (New York Times van vandaag)

Laten we elkaar niet (meer?) voor de gek houden. Een natie die beheerst wordt door bijgeloof (zoals in de bovengenoemde enquete nog eens wordt bevestigd) probeert de hele wereld naar haar hand te zetten - en slaagt er in grote lijnen ook nog in - mede dankzij de medeplichtigheid van regimes zoals dat van Balk & Zalm en dat van Tony Blur... Hoelang moet het nog duren, totdat wij, de gewone mensen, belastingbetalers, kiezers onze eigen verantwoordelijk willen, durven te nemen? Door blind de leugens van deze politici te geloven, door op hen te stemmen en door niet (of nauwelijks) te protesteren wanneer ze keer op keer hun beloften breken en zelfs ontkennen, zijn wij zelf medeplichtig aan de misdaden van deze regimes!

Geen opmerkingen: