maandag 22 augustus 2005

Wat is er nou weer met Fidel Castro?

De Metro vermeldt vandaag dat Hugo Chávez (de president van Venezuela) sinds 1999 al 'zeker twaalf keer' op bezoek is geweest bij Fidel Castro.

Dit bericht (ofschoon Metro het van het ANP heeft) is ongetwijfeld afkomstig van een of andere pro-USA bron, en moet wel bedoeld zijn om ons duidelijk te maken dat Chávez even eng is als Fidel Castro. Niet dat ik Fidel eng vind (althans zeker niet zo eng als figuren van het kaliber van Bush en klasse-verrader Blair), maar de grote massa in de VS en in een groot deel van de 'westerse' wereld slikt alles wat door of namens de Verenigdestaatse propaganda-machine over ons wordt uitgestort.

Terloops wordt ook nog even vermeld dat Chávez en Castro aanwezig waren bij de 'feestelijke uitreiking van diploma's aan 1610 nieuwe artsen uit 25 ontwikkelingslanden'. En eigenlijk is dat heel wat belangrijker dan de rest van het berichtje!
Het zou de Verenigde Staten en ook landen als Nederland sieren wanneer ze op vergelijkbare wijze zouden bijdragen aan de ontwikkeling van de 'derde wereld'.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen uit ontwikkelingslanden in Nederland studeren met een beurs van de Nederlandse overheid! Misschien studeren er jaarlijks in Nederland zelfs wel niet eens 1610 medici af!

Geen opmerkingen: