woensdag 24 augustus 2005

Wat een inlevingsvermogen van die De Geus!

Nadat deze asociale Kneus al een paar jaar bezig is het aantal mensen met een (sub)minimaal inkomen drastisch te laten toenemen (verslechtering van de voorzieningen voor werklozen en arbeidsongeschikten, de vervanging van de Algemene Bijstandswet door de Wet Water en Brood), begint hij nu toch een beetje bang te worden... of misschien beginnen Balk en Zalm bang te worden en hebben ze hem een nieuw scenario in zijn mik geschoven.

In ieder geval wil hij (De Kneus) dat "het kabinet nu extra aandacht geeft aan de 'kwetsbare groepen' en hun inkomenspositie in 2006". (Trouw van vandaag).

Let verder op zijn (?) woordkeus. Hij vindt dat ook de laagste inkomens 'moeten meeprofiteren van de koopkrachtverbeteringen, waartoe het kabinet besloten heeft'. Dat '-verbeteringen' klinkt natuurlijk hartstikke positief en veelbelovend, maar we weten intussen wat we tot op heden gehad hebben aan alle positieve beloften die dit Balk- en Zwam-kabinet vanaf het allereerste begin gedaan heeft. Tot op heden was het resultaat steeds omgekeerd evenredig met de belofte en dat zal ongetwijfeld deze keer ook het geval zijn.

Vermoedelijk heeft een van de kabinetsleden (een van de twee of drie die niet volledig analfabeet zijn) ooit gelezen over de Newspeak uit George Orwells 1984 (of misschien heeft er eentje de film gezien) en is hem/haar bijgebleven dat het belangrijk is om steeds positief klinkende woorden te gebruiken.

Tenslotte is het bijna 2007 (parlementsverkiezingen) en wanneer Balk & kornuiten ons in 2006 maar genoeg positieve woorden toeschreeuwen, hopen ze dat we in 2007 weer op hen zullen stemmen. Ik ben bang dat ze alleen maar herkozen zullen kunnen worden door de stemuitslagen te manipuleren. Hoe fraude-gevoelig zijn trouwens die stemcomputers?

Geen opmerkingen: