dinsdag 9 augustus 2005

De Gulle Graaiers

Nee, geen nieuwe Suske & Wiske, maar een sprookje (hopelijk met een 'happy end') over een stel minkukels in Den Haag, die ons nu proberen blij te maken met een 'meevaller' van 1½ miljard, die komende derde dinsdag van september (de naam 'prinsjesdag' krijg ik niet uit mijn strot - als ik dat probeer te zeggen komt er steeds 'lulletjesdag' uit mijn mond) bekend gemaakt gaat worden. Tevens wordt er nog eens 1 miljard gebruikt om de staatsschuld te verminderen. Dit is in grote lijnen wat ik begrijp uit een artikel in NRC/Handelsblad van vandaag.

Het is misschien een beetje aan de vroege kant, maar dit zou het begin kunnen zijn van de verkiezingscampagne van 2007. Het is immers van groot belang voor de zittende club van Balk & Zalm, die moeten proberen vóór die verkiezingen het kiezersvee nog wat stroop om de mond te smeren. En gezien de ellende die ze de afgelopen jaren over het volk hebben uitgestort, hebben ze kennelijk begrepen dat ze dat niet in 2 weken klaar gaan krijgen.

Ik hoop dat 'men' dit niet pikt, want uit het genoemde artikel blijkt zonneklaar dat dit 'extra' geld het gevolg is van de extra opbrengsten in verband met de gestegen aardgasprijzen. Door een of andere vage afspraak (chantage door de oliemaatschappijen?) uit het grauwe verleden stijgen de aardgasprijzen wanneer de olieprijzen omhoog gaan. *) Uiteindelijk hebben WIJ dus dit 'extra' geld zelf betaald door de hogere aardgasprijzen. En ook de elektriciteit, die door gasgestookte centrales wordt opgewekt, is daardoor duurder geworden. Daarom, wat ze ons ook aanbieden, het is niet meer dan een bonbon uit eigen doos! Maar: wie had iets anders verwacht van dit stelletje onbetrouwbare sujetten?

*) Zou misschien het Nederlandse regime daarom zo blind achter Bush aangerend zijn bij zijn onwettige oorlog in Irak? Het was immers te voorzien dat daardoor de olieprijzen (en dus de gasprijzen) zouden stijgen...

1 opmerking:

Anoniem zei

Het kabinet valt niet mee, spijtig genoeg

Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom wij nu blij zouden moeten zijn.
De afgelopen tijd hebben we met z'n allen zo'n tweeëneenhalf miljard euro (ruim vijfenhalf miljard gulden) teveel uit moeten geven vanwege die belachelijke koppeling van de gasprijs aan die van olie, iets wat zelfs de volslagen idioten rond Balk (inclusief die snotjongen zelf) blijkbaar kunnen uitvogelen.
Daar doen die mafkezen een lintje om, waarna ze het een meevaller noemen.
Alleen weten ze nog niet waar het geld aan uitgegeven gaat worden.
Ondertussen mogen wij al wel gaan juichen.

Ben je besodemieterd.

Ik wil dat het geld, mijn geld net zoals dat van al mijn buren (want uit onze portemonnees geplukt), besteed wordt aan verbetering van de leefomstandigheden van de zwakkeren in de samenleving (werklozen, wao-ers en ouderen), aan een goede gezondheidszorg, aan gezond openbaar onderwijs, aan socialisering van bedrijven (minder winst voor de toplaag, betere beloning voor degenen die het werk doen) en werknemersbelangen (échte stimulering van parttimewerk zonder zwaar verlies van inkomen, vroegere pensionering waar dat gewenst is), terugdraaien van al wat onterecht geprivatiseerd is (en dat is niet alleen het openbaar vervoer, dat weer een staatsbedrijf moet worden én gratis voor de gebruikers).

Verder, nu ik toch bezig ben, wordt het niet eens tijd dat Balk en zijn kleuterclubje de klauw van adelaar Bush loslaten en zelf proberen te lopen?
En dan, als eerste eigen wandeling, Den Haag uitstiefelen?

Doej.