dinsdag 28 november 2006

"Nieuw élan" voor Balkenende

Balkende Ellende heeft vandaag voor het eerst aangegeven dat hij toch wel minister-president wil zijn van een centrum-linkse coalitie. Volgens hem heeft Nederland "nieuw élan" nodig. (de Volkskrant)

Ik weet niet wat hij daarmee precies bedoelt. Een nieuw kapsel of een nieuwe stropdas? Het moge duidelijk zijn dat een "nieuw élan" waarbij het CDA betrokken is alleen mogelijk is zonder Balk, De Geus en Donner (en ongetwijfeld nog enkele conservatieve christocraten).

1 opmerking:

Anoniem zei

Balk is een echte vent

Maar dan wel zo een waar ooit de vrouwen-emancipatie een veto tegen heeft uitgesproken. Gods grootste geschenk op aarde denken dat soort figuren te zijn, waar iedereen hem voor op de blote knieën moet danken.
Die hem hiervoor is geen verwijzing naar god, (want voorzover die al bestaat, is het zéker geen man,) maar bevindt zich in het verwarde brein van de veto-vent.

Hoe komt die snotpegel erbij, om zichzelf zonder blikken of blozen als vertegenwoordiger of misschien zelfs voorganger van een nieuw élan te presenteren (de kerk waarvan hij voorganger is, is vooral gevuld met foute figuren - eerst even nadenken, voor je reageert).

Als Nederland wat nieuws op bestuursgebied nodig heeft, past daar niemand in/bij die de afgelopen jaren blijk heeft gegeven van openbare zelfbevlekking ten koste van het grootste deel van het Nederlandse volk, dus zeker niet het CDA, zeker niet Janus P. Balk-ten-ende met dat brilletje met éénrichtingsglas (dat zó in het montuur gezet is, dat J.P.B. de hele dag zichzelf verlekkerd in de ogen kijkt), of had je nog niet door dat dat de reden is van al die onhandige valpartijen, de vent ziet gewoon niks.

Hij boft dat Nederland zo vlak is, het eerste het beste ravijn ...